Suroviny
- těstoviny 400 g
- bílý jogurt (tučný) 250 g
- rozmarýn (nasekaný ) 1 lžička
- bazalka (nasekaná) 2 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 lžíce
- strouhaný parmazán 50 g + hoblinky k servírování
- česnek 2 stroužky
- chilli 1/2 lžičky
- cuketa 300 g
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 150 g
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte dle návodu, sceďte a nechte alespoň trochu vychladnout.
- Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem a solí.
- Česnek nakrájejte na tenké plátky a asi půl minuty smažte na oleji, přidejte chilli a na tenké plátky pomocí škrabky nakrájenou cuketu.
- Osmažte krátce, aby cuketa povolila, ale nebyla rozvařená.
- Cuketu dejte do hrnce k uvařeným těstovinám, přidejte hrášek, ochucený jogurt a promíchejte.
- Na talíři ozdobte hoblinkami parmazánu a lístky bazalky.