Krémové těstoviny s citronem a rozmarýnem
Zdroj: Jíme zdravě ze spíže
Krémové těstoviny s citronem a rozmarýnem
Zdroj:
Jíme zdravě ze spíže
Klasika rychlých večeří získá nový šmrnc, když použijete jiné těstoviny než obvykle – třeba celozrnné, čočkové nebo kukuřičné – a promícháte je se svěží omáčkou z voňavého citronu a krémové ricotty. Rychlé, jednoduché, efektní a dietní, co víc si přát?
Postup přípravy
-
V hrnci uvařte 3 l osolené vody. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
-
Mezitím připravte omáčku. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte ricottu, přilijte k ní 2 naběračky horké vody z těstovin a rozmíchejte. Postrouhejte citronovou kůrou, vmíchejte rozmarýn a špetku soli a pepře. Vařte na mírném stupni 6–8 minut.
-
Uvařené těstoviny sceďte, vsypte do pánve s omáčkou a promíchejte.
-
Rozdělte na talíře, posypte parmazánem a podávejte.
Krémové těstoviny s citronem a rozmarýnem 2
Zdroj: Jíme zdravě ze spíže
Krémové těstoviny s citronem a rozmarýnem 2
Zdroj:
Jíme zdravě ze spíže