Suroviny
- špagety (kukuřičné ) 500 g
- ricotta 500 g
- citronová kůra (strouhaná,chemicky neošetřený) z 1 citronu
- rozmarýn (sušený ) 1 lžička
- strouhaný parmazán
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V hrnci uvařte 3 l osolené vody. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Mezitím připravte omáčku. Ve velké hluboké pánvi rozehřejte ricottu, přilijte k ní 2 naběračky horké vody z těstovin a rozmíchejte. Postrouhejte citronovou kůrou, vmíchejte rozmarýn a špetku soli a pepře. Vařte na mírném stupni 6–8 minut.
- Uvařené těstoviny sceďte, vsypte do pánve s omáčkou a promíchejte.
- Rozdělte na talíře, posypte parmazánem a podávejte.
Krémové těstoviny s citronem a rozmarýnem 2 Zdroj: Jíme zdravě ze spíže