Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Maso
Maso
Cháluj nejlíp!
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Těhotnej kuchař: Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou

Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou

Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou Zdroj: Cháluj nejlíp!

  • Zavřít
Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou

Zbojnická roláda z hovězího pupku plněná slaninou Zdroj: Cháluj nejlíp!

Moje hodnocení
13x

Pláty hovězího masa zarolujte s anglickou slaninou nebo uzeným špekem, který dodá masu šťavnatost a příjemně zauzenou chuť. Perfektní pečínku na neděli ideálně servírujte s dobrým domácím knedlíkem a špenátem, stejně jako Těhotnej kuchař.

6 porcí
240 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • hovězí pupek 3 pláty
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)
  • česnek (utřený se solí)
  • rozmarýn
  • uzená slanina (nebo špek) 100 g
  • sádlo 1 lžíce
  • uzený špek (nakrájený na kostičky) 100 g
  • cibule (nakrájené nadrobno) 2 ks
  • česnek 3 celé stroužky
  • vývar 500 ml
  • hladká mouka 1 lžíce
  • máslo (studené) 1 lžíce

Připravte zbojnickou roládu podle návodného videoreceptu s Těhotným kuchařem

Postup přípravy

  1. Mám tady pláty hovězího pupku, což je vlastně bok, a z vyzrálých kusů jdou udělat i steaky. Přes maso přehni potravinovou fólii a naklepej ho. Jestli jsi kámoš Gréty a máš z tý fólie nějakou fóbii, klepej to bez ní. Ale bude se ti na to lepit palička a bude to mít blbej tvar.
  2. Naklepaný maso osol, opepři a potři utřeným česnekem s trochou soli. Rozmarýn se tam normálně nedává, ale když už jsem ho měl doma.
  3. Na maso vyskládej anglickou slaninu anebo tence krájený domácí uzený špek. Kraje masa přehni doprostřed. Roláda pak líp vypadá a bude i líp držet. Pomocí tý potravinářský fólie to smotej a průběžně utahuj.
  4. Maso svaž řeznickým provázkem, aby se ti během tepelné úpravy nerozmotalo. Postup už jsme viděli u roastbeefu. Osol a opepři i zvenčí, zabal do fólie a nech 12-24 hodin odležet v lednici.
  5. Trochu sádlovce na pánev a hezky ty rolády ze všech stran zatáhnout. Nemusíš ten sporák úplně túrovat na plnej knedlík. Stačí něco jako na tři čtvrtě. Zapečený rolády si dej do pekáče nebo hrnce vhodnýho do trouby.
  6. Do pánve uzenej špek a nechej ho vyškvařit. Přidej cibuli a na polovičním výkonu ji vem dohněda. Nakonec česnek a zalij vývarem, přiveď k varu, odvař přípečky a nalij na rolády.
  7. Hoď na to víko nebo alobal a šup do trouby. Spodní horní ohřev, 150 °C na 2-3 hodiny. V polovině pečení maso obrať, já to otestoval po 2 hodinách a 20 minutách. Záleží na kvalitě masa, výšce rolády a taky na tom, jak ti peče trouba.
  8. Slil jsem šťávu, maso zakryl alobalem a vrátil do trouby na program udržení teploty. Omáčku můžeš zahustit sádlovou jíškou a provařit, nebo vydusit na tuk a pak zahustit. Že nastal ten správný čas poznáš podle toho, že se ti odděluje tuk.
  9. Na zahuštění použiješ přibližně jednu lžíci hladký mouky na půllitr omáčky, dával jsem celkem dvě. Pár minut nech tu mouku na tom základu tancovat, aby byla dobře opečená. Postupně prošlehávej a přilévej asi litr vody, chutě z vývaru už tam máš. Nech 15-20 minut provařit.
  10. Omáčka bublá, základ na listový špenát hotový, knedlíky se ohřívají. Na závěr můžeš omáčku ještě přecedit přes jemný síto, abys ji měl hlaďoučkou, ale klidně si ji nech rustikální. Dotáhneš a naleštíš ji studeným máslem, který zašleháš. Když roládu šmikneš rovně, budeš mít užší plátky, když ji vezmeš šejdrem, tak širší.
  11. Když se Pepíku naučíš todle jídlo, můžeš klidně chodit se dvěma holkama najednou. Já měl ve svým životě nejblíž k chození se dvěma holkama ve chvíli, kdy jsem chodil s jednou holkou. Zbojnickou roládu servíruj se špenátem a posvícenským knedlíkem.

Těhotnej kuchař: Videorecepty, u kterých se pobavíte i skvěle uvaříte

Těhotnej kuchař: Videorecepty, u kterých se pobavíte i skvěle uvaříte

Vyzkoušejte také vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové výpečky se špenátem a chlupatými knedlíky – recept na českou klasiku, jak ji máme rádi

Těhotnej kuchař: Jednoduché chlupaté knedlíky z vařených i čerstvých brambor Přílohy

Těhotnej kuchař: Jednoduché chlupaté knedlíky z vařených i čerstvých brambor

14
Těhotnej kuchař: Houskové knedlíky – kynuté a krásně nadýchané Přílohy

Těhotnej kuchař: Houskové knedlíky – kynuté a krásně nadýchané

17

Cháluj nejlíp!

Zdroj receptu

Cháluj nejlíp!

Těhotnej kuchař Cháluj nejlíp!

Cháluj nejlíp! je pokračování série "Cháluj...", která se s více než 40 tisíci prodanými díly stala dvojnásobným bestsellerem. A to je potřeba oslavit! Ve třetím dílu najdeš mnohem víc ilustrací a počet receptů narostl na 85 receptů - opět s nezaměnitelným komentářem Těhotnýho kuchaře v textové podobě i ve formě QR kódů odkazujících na videorecepty.

https://eshop.tehotnejkuchar.cz/kucharky/

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky česnek maso mouka hovězí maso omáčka vývar slanina masová roláda knedlík anglická slanina Těhotnej kuchař

Návrhy pro vás

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů Sladké

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce


Přečtěte si také

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Prostřeno!
Prostřeno: Duo bruschetta - rajče a pistácie

Prostřeno: Duo bruschetta - rajče a pistácie

Prostřeno!
Prostřeno: Kuřecí vývar s nudlemi podle Denisy Hýbelové

Prostřeno: Kuřecí vývar s nudlemi podle Denisy Hýbelové

Prostřeno!
Prostřeno: Linguine s lososem a smetanou

Prostřeno: Linguine s lososem a smetanou

Prostřeno!
Prostřeno: Svěží mini Pavlovy s ovocem

Prostřeno: Svěží mini Pavlovy s ovocem

Novinky
Podzim má příchuť i vůni! Pumpkin Spice i letos ovládlo podzimní chuťové buňky mnohých z nás

Podzim má příchuť i vůni! Pumpkin Spice i letos ovládlo podzimní chuťové buňky mnohých z nás

Vegetariánské
Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů Sladké

Čokoládové twisty – snadný moučník z listového těsta, čokoládové pomazánky a ořechů

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní Polévky

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Vegetariánské
Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Turkův post ve vládě je v ohrožení. Jeho starší příspěvky na sítích považuje Babiš za závažné Lidé od ledna ušetří na elektřině tisíce, slibuje Havlíček. ČEZ chce zestátnit do roka a půl RADAR: O víkendu čekají Česko mraky a déšť. Brzy se však ochladí a může se objevit i sněžení

prima-zeny

Romantika v duchu kriminálky. Kamila s Pojezdným si dají rande mezi důkazy Timková o kontroverzní seznamce: Účastníci jsou nazí, ale odhalí i těžké životní příběhy Anna Polívková o mamince Evelyně Steimarové: Pořád je ohromně vtipná a bystrá

prima-zoom

Václav I. vs. Přemysl Otakar II. Strašidelný hotel je na prodej. V Charlemont Inn si duch mladé dívky povídá s dětmi „Proroci“ týrali své otroky v call centru a vydělávali na tom miliony. Po letech sklapla past, sekta ale jede dál

prima-fresh

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Podzim má příchuť i vůni! Pumpkin Spice i letos ovládlo podzimní chuťové buňky mnohých z nás

prima-cool

Minecraft 2 vyzývá k duelu Simpsonovy 2 Otrok jako hrdina Assassin’s Creed: Chystaná hra byla ze dvou důvodů zrušena V hrané verzi oblíbené pohádky Na vlásku si má zahrát Scarlett Johansson

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Na podzim mění listy barvu na žlutou, oranžovou, červenou a hnědou. Víte proč? O víkendu bude typické podzimní počasí. Připravte zahradu na zimu! Jak se slaví posvícení, hody a krmáš: Nesmějí chybět koláče, husa a dobrá nálada

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.