návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

S Klárou v kuchyni: Brynzová tarhoňa se slaninou a medvědím česnekem

2-3 porce
do 10 minut
S Klárou v kuchyni: Brynzová tarhoňa se slaninou a medvědím česnekem
S Klárou v kuchyni: Brynzová tarhoňa se slaninou a medvědím česnekem Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni
Pokud milujete brynzové halušky, budete nadšeni i z tohoto receptu! Jeho výhodou je ale především blesková příprava... Místo halušek, které vyžadují delší čas, jsem použila drobnou těstovinu, která se uvaří za pár minut. A celé jídlo jsem lehce vyjarnila díky sladkému hrášku a štiplavému medvědímu česneku.
Reklama

Suroviny (2-3 porce)

Reklama

Postup

  1. Do vroucí osolené vody dejte vařit tarhoňu, vaří se asi 5–6 minut, na poslední minutu k ní přihoďte mražený hrášek.
  2. Vedle na pánvičce nechte nasucho vyškvařit uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
  3. V misce dohladka rozmíchejte zakysanou smetanu s brynzou, vidličkou rozmačkejte hrudky.
  4. Uvařenou tarhoňu slijte, vraťte do hrnce a vmíchejte brynzu se smetanou a medvědí česnek nasekaný nadrobno.
  5. Posypte vyškvařenou slaninou a podávejte (vegetariáni můžou místo slaniny použít opražená slunečnicová semínka se solí a uzenou paprikou).
Reklama

PRIMA TIP: Tarhoňa je drobná těstovina, která se používá jako příloha nebo zavářka do polévek. Můžete si ji přivézt ze Slovenska, ale dá se koupit například v Lidlu nebo ji najdete v nabídce maďarských prodejen a stánků na farmářských trzích. Obdobně se dají využít i další těstoviny, např. sardská fregolla, izraelský kuskus nebo orzo těstovinová rýže.

S Klárou v kuchyni: Brynzová tarhoňa se slaninou a medvědím česnekem
S Klárou v kuchyni: Brynzová tarhoňa se slaninou a medvědím česnekem
Klára Michalová - @sklarouvkuchyni

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: Slovenská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama