Tarhoňa s pečenou zeleninou a slunečnicovými semínky

Moje hodnocení
10x

Tarhoňa je drobná těstovina oblíbená hlavně na Slovensku a v Maďarsku. Používá se jako příloha k omáčkám, zavářka do polévek, ale skvěle se hodí i pro přípravu těstovinových salátů. Zkuste ji smíchat s výbornou pečenou zeleninou a podávejte jako přílohu třeba ke grilovačce. Je to výborné jídlo horké i za studena, takže se hodí i jako jídlo do krabičky na cesty nebo do práce.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na plech vyložený pečicím papírem dejte na kostky nakrájený lilek a cuketu, rajčátka překrojená na čtvrtky, cibule nahrubo a česnek na silnější plátky.
  2. Zalijte štědře olivovým olejem a něžně balzamikovým octem, osolte, opepřete a dochuťte bylinkovou směsí koření. Promíchejte a rozprostřete zeleninu v jedné vrstvě.
  3. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů na 30 minut, občas promíchejte.
  4. Mezitím do rozpáleného hrnce vsypte tarhoňu a nasucho ji asi 5 minut opékejte, až některé kuličky zezlátnou. Opatrně zalijte vroucí vodou (pozor, bude to hodně bublat), osolte a vařte podle návodu, aby byly těstoviny al dente. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Nechte okapat.
  5. Ve velké míse smíchejte uvařenou tarhoňu s upečenou zeleninou. Dochuťte solí a přimíchejte slunečnicová semínka a nasekanou petržel.
  6. Podávejte hned teplé nebo nechte vychladit jako těstovinový salát.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty