S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami
                                                    
                        Zdroj: Klára Michalová
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Klára Michalová
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Tarhoňa je drobná těstovina známá ze slovenské a maďarské kuchyně. Malé kuličky můžete servírovat jako přílohu nebo ji využít jako zavářku do polévek. Určitě si na ní pochutnáte i v této ryze jarní kombinaci s májovou brynzou, medvědím česnekem, sladkým hráškem a restovaným zeleným chřestem s ředkvičkami.
                                                
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    Postup přípravy
    - 
        Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte tarhoňu a vařte ji podle návodu na obalu, aby byla na skus. Na poslední minutu k ní přihoďte mražený hrášek.
    
 
    - 
        V misce smíchejte brynzu se zakysanou smetanou a trochou soli, sýr rozmačkejte vidličkou, aby v něm nezůstaly velké hrudky. Mevědí česnek nasekejte nadrobno.
    
 
    - 
        Slité těstoviny smíchejte s připravenou brynzou a syrovým medvědím česnekem (v horkých těstovinách jen lehce zavadne a zachová si barvu i chuť).
    
 
    - 
        Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj na sousta nakrájený zelený chřest, kterému jste odkrojili tuhé konce a ředkvičky nakrájené na čtvrtky. Zeleninu lehce osolte a opepřete a restujte, až se trochu opeče.
    
 
    - 
        Na talíře nandejte tarhoňu a navrch rozložte orestovanou zeleninu.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami 2
                                                    
                        Zdroj: Klára Michalová
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami 2
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Klára Michalová