S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami
Zdroj:
Klára Michalová
Tarhoňa je drobná těstovina známá ze slovenské a maďarské kuchyně. Malé kuličky můžete servírovat jako přílohu nebo ji využít jako zavářku do polévek. Určitě si na ní pochutnáte i v této ryze jarní kombinaci s májovou brynzou, medvědím česnekem, sladkým hráškem a restovaným zeleným chřestem s ředkvičkami.
Postup přípravy
-
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte tarhoňu a vařte ji podle návodu na obalu, aby byla na skus. Na poslední minutu k ní přihoďte mražený hrášek.
-
V misce smíchejte brynzu se zakysanou smetanou a trochou soli, sýr rozmačkejte vidličkou, aby v něm nezůstaly velké hrudky. Mevědí česnek nasekejte nadrobno.
-
Slité těstoviny smíchejte s připravenou brynzou a syrovým medvědím česnekem (v horkých těstovinách jen lehce zavadne a zachová si barvu i chuť).
-
Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj na sousta nakrájený zelený chřest, kterému jste odkrojili tuhé konce a ředkvičky nakrájené na čtvrtky. Zeleninu lehce osolte a opepřete a restujte, až se trochu opeče.
-
Na talíře nandejte tarhoňu a navrch rozložte orestovanou zeleninu.
S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami 2
Zdroj:
Klára Michalová