S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami

Moje hodnocení
6x

Tarhoňa je drobná těstovina známá ze slovenské a maďarské kuchyně. Malé kuličky můžete servírovat jako přílohu nebo ji využít jako zavářku do polévek. Určitě si na ní pochutnáte i v této ryze jarní kombinaci s májovou brynzou, medvědím česnekem, sladkým hráškem a restovaným zeleným chřestem s ředkvičkami.

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte tarhoňu a vařte ji podle návodu na obalu, aby byla na skus. Na poslední minutu k ní přihoďte mražený hrášek.
  2. V misce smíchejte brynzu se zakysanou smetanou a trochou soli, sýr rozmačkejte vidličkou, aby v něm nezůstaly velké hrudky. Mevědí česnek nasekejte nadrobno.
  3. Slité těstoviny smíchejte s připravenou brynzou a syrovým medvědím česnekem (v horkých těstovinách jen lehce zavadne a zachová si barvu i chuť).
  4. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj na sousta nakrájený zelený chřest, kterému jste odkrojili tuhé konce a ředkvičky nakrájené na čtvrtky. Zeleninu lehce osolte a opepřete a restujte, až se trochu opeče.
  5. Na talíře nandejte tarhoňu a navrch rozložte orestovanou zeleninu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty