Suroviny
- těstoviny tarhoňa 300 g
- mražený hrášek 2 hrsti
- medvědí česnek 1 menší svazek
- brynza 70 g
- zakysaná smetana 2 vrchovaté lžíce
- zelený chřest 250 g
- ředkvičky 1 svazek
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vsypte tarhoňu a vařte ji podle návodu na obalu, aby byla na skus. Na poslední minutu k ní přihoďte mražený hrášek.
- V misce smíchejte brynzu se zakysanou smetanou a trochou soli, sýr rozmačkejte vidličkou, aby v něm nezůstaly velké hrudky. Mevědí česnek nasekejte nadrobno.
- Slité těstoviny smíchejte s připravenou brynzou a syrovým medvědím česnekem (v horkých těstovinách jen lehce zavadne a zachová si barvu i chuť).
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a vhoďte na něj na sousta nakrájený zelený chřest, kterému jste odkrojili tuhé konce a ředkvičky nakrájené na čtvrtky. Zeleninu lehce osolte a opepřete a restujte, až se trochu opeče.
- Na talíře nandejte tarhoňu a navrch rozložte orestovanou zeleninu.
S Klárou v kuchyni: Jarní tarhoňa s brynzou, chřestem a ředkvičkami 2 Zdroj: Klára Michalová