Sušenky s arašídovým krémem a hruškovými povidly podle KRO Kitchen

Moje hodnocení
6x

Rohlíčky, linecké cukroví nebo vosí hnízda patří mezi nejklasičtější druhy cukroví. Pokud ale hledáte něco méně tradičního, čím ozvláštnit štědrovečerní tabuli, vyzkoušejte sušenky s arašídovým krémem podle KRO Kitchen.

25 porcí
150 minut

Sušenky

Arašídový krém

Postup přípravy

  1. Začněte těstem. Změklé máslo vyšlehejte s arašídovým máslem do konzistence majonézy. Přidejte cukr a znovu zašlehejte do pěny. Nakonec vmixujte vejce.
  2. V jiné míse smíchejte všechny sypké ingredience a na dvakrát přimíchejte k máslové pěně. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte do druhého dne v lednici.
  3. Hodinu před tím, než budete chtít sušenky péct, vyndejte těsto z lednice. Změklé těsto postupně rozválejte mezi dvěma pečicími papíry (pokud cítíte, že je potřeba přidat trochu mouky, klidně přidejte).
  4. Vykrájejte kolečka a to horní před pečením posypte orestovanými a lehce osolenými arašídy nasekanými nahrubo.
  5. Dejte péct na 12–14 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
  6. Než sušenky po vytažení z trouby vychladnou, připravte krém. Stačí všechny ingredience dohromady vyšlehat v míse dohladka.
  7. Poté nadávkujte krém na spodní sušenku (nejlépe to jde s cukrářským sáčkem, ale fungovat bude i lžíce). Na krém navrstvěte hrušková povidla nebo rybízový džem a přilepte horní sušenku.

Vánoční svátky s KRO Kitchen

Vánoce jsou téměř tady a v KRO Kitchen jsou na ně nachystaní. Nabídku od prosince obohatí vaječný likér a cukroví, v KRO Coffee pak připravili vánočně laděnou irskou kávu, jejíž receptura se bude měnit s každou adventní nedělí. V KRO Coffee také proběhne vánoční market, kde bude možné pořídit jedlé dárky z KRO a další zajímavé kousky od spřátelených designérů.

Vaječný likér k Vánocům neodmyslitelně patří. Také v KRO mají svůj osvědčený recept, který letos ještě vylepšili. Rumový základ doplní kromě sherry také miso a tonka fazole. Vaječňák bude k dostání ve všech třech KRO ve dvou velikostech, 200 a 500 ml.

Do adventních příprav se zapojí také KRO Bakery. Šéfpekařka Markéta Zeman tentokrát připraví sedm druhů cukroví: perníčky v čokoládě s růžovým pepřem, včelí úly s vaječňákem, rohlíčky se slunečnicovými semínky, makové linecké s citronovým krémem, ořechovo-čokoládové pusinky, marokánky se svatojánskými ořechy a semínky a dánské zázvorové sušenky. Omezený počet krabiček s cukrovím bude v prodeji od prosince v KRO Coffee, jistotou je pak předobjednávka s vyzvednutím tamtéž.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Kitchen


Přečtěte si také

Recepty