Sušenky
- špaldová mouka 200 g
- jedlá soda 1,5 lžičky
- mletá skořice 2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- máslo (změklé) 200 g
- arašídové máslo 100 g
- cukr 100 g
- vanilkový cukr 20 g
- vejce 1 ks
- arašídy (nasekané) 50 g
- ovesné vločky 100 g
Arašídový krém
- máslo (změklé) 200 g
- arašídové máslo 200 g
- moučkový cukr 100 g
- sůl 1 lžička
- hruškový džem (povidla)
- arašídy (pražené, lehce osolené)
Postup přípravy
- Začněte těstem. Změklé máslo vyšlehejte s arašídovým máslem do konzistence majonézy. Přidejte cukr a znovu zašlehejte do pěny. Nakonec vmixujte vejce.
- V jiné míse smíchejte všechny sypké ingredience a na dvakrát přimíchejte k máslové pěně. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte do druhého dne v lednici.
- Hodinu před tím, než budete chtít sušenky péct, vyndejte těsto z lednice. Změklé těsto postupně rozválejte mezi dvěma pečicími papíry (pokud cítíte, že je potřeba přidat trochu mouky, klidně přidejte).
- Vykrájejte kolečka a to horní před pečením posypte orestovanými a lehce osolenými arašídy nasekanými nahrubo.
- Dejte péct na 12–14 minut do trouby předehřáté na 170 °C.
- Než sušenky po vytažení z trouby vychladnou, připravte krém. Stačí všechny ingredience dohromady vyšlehat v míse dohladka.
- Poté nadávkujte krém na spodní sušenku (nejlépe to jde s cukrářským sáčkem, ale fungovat bude i lžíce). Na krém navrstvěte hrušková povidla nebo rybízový džem a přilepte horní sušenku.
Vánoční svátky s KRO Kitchen
Vánoce jsou téměř tady a v KRO Kitchen jsou na ně nachystaní. Nabídku od prosince obohatí vaječný likér a cukroví, v KRO Coffee pak připravili vánočně laděnou irskou kávu, jejíž receptura se bude měnit s každou adventní nedělí. V KRO Coffee také proběhne vánoční market, kde bude možné pořídit jedlé dárky z KRO a další zajímavé kousky od spřátelených designérů.
Vaječný likér k Vánocům neodmyslitelně patří. Také v KRO mají svůj osvědčený recept, který letos ještě vylepšili. Rumový základ doplní kromě sherry také miso a tonka fazole. Vaječňák bude k dostání ve všech třech KRO ve dvou velikostech, 200 a 500 ml.
Do adventních příprav se zapojí také KRO Bakery. Šéfpekařka Markéta Zeman tentokrát připraví sedm druhů cukroví: perníčky v čokoládě s růžovým pepřem, včelí úly s vaječňákem, rohlíčky se slunečnicovými semínky, makové linecké s citronovým krémem, ořechovo-čokoládové pusinky, marokánky se svatojánskými ořechy a semínky a dánské zázvorové sušenky. Omezený počet krabiček s cukrovím bude v prodeji od prosince v KRO Coffee, jistotou je pak předobjednávka s vyzvednutím tamtéž.