Suroviny
Postup přípravy
- Hrách a fazole namočte zvlášť přes noc. Druhý den luštěniny (opět každou zvlášť) uvařte do poloměkka a sceďte. Dokud jsou ještě horké, přidejte ocet, který se odpaří. Poté dejte doschnout na utěrku.
- Poté smíchejte hrách a fazole do jedné nádoby a pořádně promíchejte. Zaprašte starterem a opět důkladně promíchejte. Dejte do sáčku a zavakuujte.
- Sáček propíchejte z obou stran jehlou, rozestup mezi otvory nechte zhruba jeden centimetr. Vložte do trouby rozehřáté na 30–33 °C a nechte takto 2-3 dny, dokud se tempeh zcela nepokryje bílou plísní.
- Po vyndání z trouby dejte spařit na 80 °C po 40 minut. Následně tempeh nakrájejte na dvoucentimetrové plátky, opečte dozlatova na (hnědém) másle a servírujte například se zeleninovým salátem.
PRIMA TIP: Pokud vaše trouba nemá nastavení na tak nízkou teplotu, můžete zapnout pouze žárovku v troubě, i ta dokáže vnitřní prostor mírně zahřát. Nebo místo trouby použijte sušičku či fermentor.
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a karlínský KRO Bistro & Bar.
Vyzkoušejte další recepty z kuchyně KRO Kitchen