Neplecha na plechu

Strašidelná buchta na plech s jablky

Moje hodnocení
1x

Ještě přemýšlíte nad halloweenským moučníkem, který budete podávat k odpolednímu kafíčku nebo servírovat rodině? Zkuste strašidelnou buchtu s jablky! Neskutečně efektní pokrm, který ale není náročný ani na přípravu, ani na suroviny.

15 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Vyšší plech nebo pekáč vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Jablka omyjte, oloupejte, přepulte je napůl, vyřízněte jádřinec, bubáka a stopku a nožem jim, stejně jako dýni, vyřezejte strašidelné obličeje.
  2. Troubu předehřejte na 150 °C (horkovzduch). Ve větší míse promíchejte mouku s kypřicím práškem. Poté přidejte vejce, cukr a zakysanou smetanu a vše metličkovým mixérem umixujte v hladké tekuté těsto.
  3. Těsto vylijte na plech a stěrkou ho rovnoměrně rozprostřete. Nahoru položte nakrájená jablka. Jablka do těsta nezamačkávejte, nebo se v buchtě propadnou a nebudou vidět.
  4. Buchtu vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte cca 35 minut nebo tak dlouho, dokud povrch buchty nezačne zlátnout.
  5. Upečenou buchtu dle potřeby pocukrujte moučkovým cukrem a můžete podávat.

Kdo si na jablka opravdu potrpí, máme tu perfektní videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Jablečný koláč s vanilkou

Nebo tu máme další dobroty, ideální na Halloween:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty