Speciály

Výborné recepty s kedlubnou

Kedlubna je jarní brukvovitá zelenina, která je výborná syrová, ale dá se s ní kouzlit i v teplé kuchyni. Přinášíme zajímavé recepty, které rozšíří vaše obzory, co lze s kedlubnou v kuchyni podniknout.

Kedlubny existují zelené a fialové, mají svěží chuť a perfektně se hodí jako rychlá svačinka, která má velmi málo kalorií, ale přitom dokáže zasytit. Je skvělá s různými dipy nebo hummusem, připravit z ní lze křupavé saláty nebo ji nastrouhejte do tvarohové pomazánky.

V teplé kuchyni se nejčastěji používá k přípravě kedlubnového zelí, ale je skvělá i pečená. Klidně ji nakájejte do asijských stir.fry nebo do různých curry. Hodí se i uvařená jako low-carb příloha místo brambor.

Vyzkoušejte nové recepty z kedlubny:

Recepty