Síť kaváren Bagel Lounge nabízí bohaté snídaně po celý den

Bagel Lounge najdete kromě Prahy také v Karlových Varech. Základem menu jsou samozřejmě bagely. Pečivo, které k nám doputovalo z Ameriky, kde je velmi populární. Podává se plněné, se studenou i teplou náplní, a je dostatečně syté, takže je oblíbené nejen jako snídaně, ale hodí se na pokrmy po celý den.

A co to ten bagel vlastně je? Jde o kulatou housku s otvorem uvnitř. Nepředstavujte si žádnou nadýchanou buchtičku, bagel je pevnější, s tužší strukturou, což je vhodné pro bohatou náplň, protože se pečivo jen tak nerozmočí. V Bagel Lounge si pečou bagely sami a dávají si opravdu záležet na jejich originálních náplních z kvalitních surovin.

Kromě typických bagelů najdete na menu po celý den také polévky, saláty, smažené chuťovky a dezerty. Nechybí široká nabídka nápojů včetně výběrové kávy, domácích limonád, koktejlů nebo fresh džusů.

V aplikaci Dáme jídlo mě tentokrát zlákala zvýhodněná nabídka s 20% slevou na celé menu + doprava zdarma. Od objednání, které jsem provedla v 11:05, to k doručení trvalo 35 minut, a tak jsem si stihla doma vychutnat parádní brunch.

V mém výběru samozřejmě nemohl chybět bagel. Vybrala jsem specialitu podniku – jeden ze tří bagelů, které pro Bagel Lounge vymyslel švédský šéfkuchař Håkan Thörnström, jenž se může chlubit michelinskou hvězdou. Bagel Brisket Scandinavian (196 Kč) je plněný uzeným hovězím hrudím s křenem, smetanovým sýrem, švédskou nakládanou okurkou, salátovým mixem a rajčaty. Náplň byla bohatá a velmi dobře dochucená. Jako přílohu jsem zvolila hranolky s rajčatovou salsou (67 Kč).

Pro dceru jsem přiobjednala ještě smažené kuřecí nugetky (144 Kč) s majonézou zdarma. Oceňuji, že nešlo o žádnou rozemletou hmotu, ale opravdové kousky masa, obalené v trojobalu a osmažené dokřupava.

Dalším chodem, který jsem vybrala, byl Beef Salad (184 Kč). Příjemný obědový salát obsahoval dorůžova připravený roastbeef, mix salátů s francouzským dresinkem a ořechy. Vše bylo doplněné výtečnou marmeládou z červené cibule.

Tentokrát jsem sáhla i po sladké tečce a z velkorysé nabídky sladkých moučníků jsem zvolila Čokoládový dort s malinami (91 Kč). Čokoládový korpus byl promazaný čokoládovým krémem, navrch nechyběla ozdoba z lyofilizovaných malin. Tohle je prostě ideální moučník pro všechny čokoholiky, rozhodně nebudou zklamaní :).

Pokud je snídaně vaše nejoblíbenější jídlo dne, bude pro vás síť podniků Bagel Lounge učiněným rájem. Tady si totiž můžete dopřát snídani po celý den, od rána do večera! Menu je dostatečně široké, aby uspokojilo každého, ať už preferujete jídlo sladké, slané, teplé, či studené. Velká je i nabídka nápojů. A pokud si chcete užít snídani do postele, není nic jednoduššího, než si ji objednat díky aplikaci Dáme jídlo.

Bagel Lounge

  • Letenská 1, Praha 1 – Malá Strana
  • Sokolovská 21, Praha 8 – Karlín
  • Dopraváků 15, Praha 8 – Čimice
  • T. G. Masaryka 45, Karlovy Vary

Objednávat z kompletního menu na Dáme jídlo můžete ZDE.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Vybíráme pro Vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.


Přečtěte si také

Recepty