Speciály

Sbírka výtečných sladkých i slaných receptů s pistáciemi

Pistácie většina z nás nejčastěji konzumuje jako zobání ke sklence vína, ale jejich využití je mnohem širší. Nepražené pistáciévé ořechy jsou báječná surovina do sladkých moučníků - dodají delikátní chuť a hlavně efektní barvu. A stejně dobře se hodí i do salátů nebo jako křupavá posypka na těstoviny.

Stejně jako většina ořechů, jsou pistácie považované za zdravou surovinu, která obsahuje velké množství vitaminů, minerálů a zdravých tuků. Energeticky jsou sice náročnější, ale není to prázdná energie, takže se je nebojte častěji využívat třeba při pečení.

Vyzkoušejte třeba skvělé kynuté pletence, pistáciové rohlíčky nebo nevšední zelený dort či makronky...

Pistácie jsou ale skvělé i jako křupavý prvek do slaných jídel. Báječně se hodí k sýrům, můžete z nich připravit výborné pesto nebo je přidat do salátů.

Vyberte si z našich pistáciových receptů a pusťte se do "zeleného" pečení a vaření:

Recepty