návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem

Hodnoceno: 0x
12–15 ks porcí
do 1 hodiny
Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem
Autor: P&G Foodies Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem
Sezona rebarbory je krátká a je potřeba ji hezky využít :) Zkuste z ní připravit tyto báječné muffiny s voňavým orientálním kořením a pomerančovou šťávou a kůrou. Lahodná kombinace, která překvapí a potěší!

Článek

Nejlepší recepty z rebarbory Foto:

7 skvělých receptů z rebarbory

Rebarbora nebo-li reveň je vytrvalá bylina se zelenými až červenými řapíky, které jsou po zimě vítaným zdrojem vitaminů a především svěží chutě.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Na plech připravte minimálně 12 malých forem na muffiny.
  2. Ve středně velké míse smíchejte olivový olej, javorový sirup, kůru z pomeranče se šťávou z pomeranče, vajíčky a nastrouhaným jablkem. Minimálně půl minuty metlou poctivě míchejte.
  3. V druhé míse smíchejte jedlou sodu, prášek do pečiva, mletý kardamom, rýžovou mouku a mleté mandle.
  4. Sypkou směs zamíchejte do tekuté směsi a na závěr přidejte na drobné kousky nasekanou rebarboru. Mladou rebarboru není potřeba loupat.
  5. Muffinové formy plňte těstem do tří čtvrtin formičky. Navrch zdobte nahrubo nasekanými pistáciemi. Pečte 25–30 minut.

Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem  Foto:

Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem  Foto: Pomerančové muffiny s rebarborou a kardamomem; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.