Speciály

Sbírka receptů s voňavou skořicí

Skořici máme v naší kuchyni spojenou především s jablky – nebo si snad umíte představit štrúdl bez špetky tohoto nezaměnitelného koření? A typickou vůni a kořeněnou nasládlou chuť předává svitek skořice i oblíbenému svařenému vínu. Možností, jak skořici využít, je ale mnohem více! Inspirujte se zajímavými recepty z celého světa.

Svitky skořice vznikají z usušené vnitřní strany kůry skořicovníku. Existují dva druhy – vzácnější skořice cejlonská, která je velmi aromatická a kvalitnější než běžnější skořice čínská.

Výrazná chuť a vůně skořice se využívá v mnoha světových kuchyních – najdete ji v Asii, Latinské Americe, Španělsku nebo v arabských zemích. Skořicové šneky zase milují ve Skandinávii. A překvapivě existují i slané recepty, kterým skořice dodá šmrnc.

Vyzkoušejte zajímavé nové recepty se skořicí:

Recepty