zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Hospoda Na Rozcestí V Hradci Králové vás přivítá s otevřenou náručí
Autor: Svatava Vašková Hospoda Na Rozcestí V Hradci Králové vás přivítá s otevřenou náručí

Hospoda Na Rozcestí v Hradci Králové vás přivítá s otevřenou náručí

Pokud máte rádi tradiční hospodské delikatesy, českou kuchyni, naložené speciality či domácí zákusky, tady je ochutnáte v té nejlepší poctivé kvalitě.
Svatava Vašková / Coolinářka , 06.04.2022

reklama

Léta jsem kolem Hospody Na Rozcestí v Hradci Králové jezdívala a popravdě, k návštěvě příliš nelákala. Zkrátka platila za typickou pivní putyku, kde se zastavil čas někdy v 70. letech. Ovšem uprostřed prvního lockdownu podnik vyměnil provozovatele, prošel rekonstrukcí a hlavně celý koncept získal moderní, ale stále tradiční hospodskou tvář. 

A ač neměli noví provozovatelé v době covidu zrovna na růžích ustláno, dařilo se jim získat zákazníky, i když mohli fungovat jen skrz výdejní okno a rozvozy přes Dáme jídlo.

Jídlo dorazilo pečlivě zabalené
Autor: Svatava Vašková Jídlo dorazilo pečlivě zabalené

Během dne si můžete dopřát z nabídky denního menu – hotovky i minutky A během odpoledne a večera si můžete objednat jídla ze stálého jídelního lístku, kde nechybí oblíbené polévky, steaky, řízky, saláty, těstoviny či speciality k pivu. 

Já tentokrát využila dovozu domů a jídla přišla velmi rychle, dobře zabalená v plastových obalech. Tentokrát jsme objednali ze stálého menu výborný rozpečený kořeněný hermelín podávaný na grilované zelenině s česnekovým dipem, rozpečenou bagetkou (175 Kč). Sýr byl výborně ochucený, zelenina křupavá a dip jemný. Příjemné vegetariánské hlavní jídlo či vydatný předkrm. 

Rozpečený kořeněný hermelín
Autor: Svatava Vašková Rozpečený kořeněný hermelín

Dál jsme ochutnali vepřové koleno bez kosti pečené v pivní marinádě s nakládanou zeleninou, hořčicí, křenem a chlebem (215 Kč). Pořádná porce dokonale šťavnatého masa ve výborné marinádě. Jde o dokonalý chod k vychlazenému pivu. 

Vepřové koleno v pivní marinádě
Autor: Svatava Vašková Vepřové koleno v pivní marinádě

Studenou chuťovkou k pivu byl talíř pečeného vepřového bůčku s hořčicí, křenem, chlebem (285 Kč). Tence nakrájený bůček bez zbytečného koření, kde vyniká hlavně chuť a struktura kvalitního masa.

Nářez z pečeného vepřového bůčku
Autor: Svatava Vašková Nářez z pečeného vepřového bůčku

Dcera zvolila samozřejmě smažený kuřecí řízek (149 Kč), byly to vlastně řízky tři, zlaté, křupavé a šťavnaté, žádný přepálený tuk.

Smažený kuřecí řízek
Autor: Svatava Vašková Smažený kuřecí řízek

Pokud si chcete v Hradci pochutnat na tradičních hospodských jídlech, zkuste objednat z třebešské Hospody Na Rozcestí, spolehlivé Dáme jídlo vám je doručí až domů. 

Vybíráme pro vás ty nejzajímavější restaurace z nabídky Dáme jídlo. Inspirujte se našimi prověřenými tipy a objednejte si domů hostinu bez práce.

Dáme restaurace

Související témata: Dáme jídlo , restaurace Hradec Králové , česká kuchyně

reklama