Suroviny
- vepřové ledvinky 500 g
- plnotučné mléko (dle potřeby)
- anglická slanina 150 g
- cibule 2 ks
- bobkový list 3 ks
- hladká mouka 1 lžíce
- vývar 300 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- dušená rýže (k podávání)
- pažitka (k podávání)

Postup přípravy
- Ledvinky podélně rozřízněte, pečlivě očistěte, zbavte žláz a důkladně opláchněte vodou. Pokud ledvinky specificky zapáchají, je třeba je na několik hodin namočit do mléka. Poté je sceďte, osušte a nakrájejte na kousky.
- Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli najemno. Na rozehřátou pánev dejte restovat slaninu. Když pustí slanina tuk, přidejte cibuli a po chvilce bobkové listy a ledvinky.
- Když jsou ledvinky opečené, zaprašte je moukou a zalijte vývarem. Omáčku nechte 5 minut provařit a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s dušenou rýží, posypané pažitkou.
Vyzkoušejte také vepřové ledvinky na paprice podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vepřové ledvinky na paprice
