Svatava Vašková / Coolinářka

Tvarohové mini koblížky plněné ovocným džemem podle Coolinářky – tradiční sladká odměna

Moje hodnocení
2x

Mini koblihy z tvarohového těsta jsou rychlé, nadýchané a hlavně neskutečně dobré! A to úplně bez kynutí. Vylepší je kapka rumu, voňavá vanilka a na závěr samozřejmě oblíbený džem. Chutnají jako od babičky – věřte nám. Teď už se jen pustit do příprav!

35 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Nejprve umixujte elektrickým šlehačem vejce s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny, bude to trvat asi 3 minuty.
  2. Do této vaječné pěny ruční metlou zlehka vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a rum.
  3. Pak přes síto přidejte hladkou mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou. Vařečkou zamíchejte, vznikne vám lepivé těsto.
  4. V širším hrnci nahřejte tuk nebo olej. Kouskem těsta vyzkoušejte, jestli už se v něm dá smažit. Pak větší lžící nabírejte těsto a smažte koblihy dozlatova z obou stran.
  5. Hotové mini koblihy dejte na papírovou utěrku lehce zchladnout a pak je servírujte plněné džemem a posypané cukrem.

Máte rádi české sladké recepty? Pak si musíte pustit videorecept na tyto kynuté buchty!

Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté buchty makové a tvarohové

Nebo zkuste další recepty na sladké koblížky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty