Suroviny
- vejce 3 ks
- cukr krupice 100 g
- sůl 1 špetka
- plnotučný tvaroh 250 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- rum 1 lžíce
- hladká mouka 260 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda 1 lžička
Na dokončení:
- rostlinný tuk 500 g
- cukr moučka 1 lžíce
- džem (např. Darbo)
Postup přípravy:
- Nejprve umixujte elektrickým šlehačem vejce s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny, bude to trvat asi 3 minuty.
- Do této vaječné pěny ruční metlou zlehka vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt a rum.
- Pak přes síto přidejte hladkou mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou. Vařečkou zamíchejte, vznikne vám lepivé těsto.
- V širším hrnci nahřejte tuk nebo olej. Kouskem těsta vyzkoušejte, jestli už se v něm dá smažit. Pak větší lžící nabírejte těsto a smažte koblihy dozlatova z obou stran.
- Hotové mini koblihy dejte na papírovou utěrku lehce zchladnout a pak je servírujte plněné džemem a posypané cukrem.
Máte rádi české sladké recepty? Pak si musíte pustit videorecept na tyto kynuté buchty!
Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté buchty makové a tvarohové
Nebo zkuste další recepty na sladké koblížky: