Výborný koláč s křupavou ořechovou krustou
Zdroj: Téměř zapomenuté recepty
Výborný koláč s křupavou ořechovou krustou
Zdroj:
Téměř zapomenuté recepty
Postup přípravy
-
Do mísy prosejte mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidejte změklé máslo a žloutky a vypracujte hutné těsto. To rukama roztlačte na dno plechu (můžete ho vystlat pečicím papírem). Těsto potřete meruňkovým džemem.
-
Na ořechovou vrstvu vyšlehejte dotuha 4 bílky. Postupně v průběhu šlehání přidejte natřikrát cukr a nakonec gumovou stěrkou vmíchejte ořechy.
-
Ořechovou vrstvu naneste na meruňkový džem, uhlaďte povrch a pomalu pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut, dokud se ořechová vrstva nezačne barvit do světle hnědé barvy.
Výborný koláč s křupavou ořechovou krustou
Zdroj: Téměř zapomenuté recepty
Výborný koláč s křupavou ořechovou krustou
Zdroj:
Téměř zapomenuté recepty