S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem
Zdroj:
Klára Michalová
Nechce se vám do přípravy křehkého těsta? Vyzkoušejte zajímavou alternativu a upečte slaný koláč s korpusem ze strouhaných brambor. Je to jednoduché, je to bez lepku a je to opravdu moc velká dobrota!
Postup přípravy
-
Oloupané brambory nahrubo nastrouhejte, lehce je osolte a dejte do cedníku.
-
Kulatou koláčovou formu vymažte máslem a troubu rozehřejte na 220 stupňů.
-
Z brambor vymačkejte co nejvíc tekutiny, přendejte je do mísy, přidejte k nim 1 vejce, sůl a pepř a promíchejte.
-
Dejte směs do formy a uhlaďte ji rovnoměrně na dno i stěny. Pečte v troubě 25 minut dozlatova, poté nechte 10 minut trochu zchladnout.
-
Mezitím v míse rozšlehejte vejce, šlehačku a mléko. Vmíchejte nadrobenou brynzu, najemno nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a čerstvě namletý pepř. Nakonec vmíchejte najemno nasekaný medvědí česnek (případně špenát).
-
Směs opatrně vlijte na předpečený korpus. Navrch poskládejte stonky chřestu, kterým jste předtím odkrojili tuhé konce. Dozdobte na kolečka nakrájenou červenou cibulí.
-
Pečte v troubě na 180 stupňů 40–45 minut dozlatova. Před podáváním nechte 10 minut stát, aby se koláč zpevnil. Je výborný i studený!
S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem 2
Zdroj:
Klára Michalová