návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem

4 porce
do 1,5 hodiny
S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem
Nechce se vám do přípravy křehkého těsta? Vyzkoušejte zajímavou alternativu a upečte slaný koláč s korpusem ze strouhaných brambor. Je to jednoduché, je to bez lepku a je to opravdu moc velká dobrota!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Oloupané brambory nahrubo nastrouhejte, lehce je osolte a dejte do cedníku.
  2. Kulatou koláčovou formu vymažte máslem a troubu rozehřejte na 220 stupňů.
  3. Z brambor vymačkejte co nejvíc tekutiny, přendejte je do mísy, přidejte k nim 1 vejce, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Dejte směs do formy a uhlaďte ji rovnoměrně na dno i stěny. Pečte v troubě 25 minut dozlatova, poté nechte 10 minut trochu zchladnout.
  5. Mezitím v míse rozšlehejte vejce, šlehačku a mléko. Vmíchejte nadrobenou brynzu, najemno nastrouhaný tvrdý sýr, sůl a čerstvě namletý pepř. Nakonec vmíchejte najemno nasekaný medvědí česnek (případně špenát). 
  6. Směs opatrně vlijte na předpečený korpus. Navrch poskládejte stonky chřestu, kterým jste předtím odkrojili tuhé konce. Dozdobte na kolečka nakrájenou červenou cibulí.
  7. Pečte v troubě na 180 stupňů 40–45 minut dozlatova. Před podáváním nechte 10 minut stát, aby se koláč zpevnil. Je výborný i studený!
Reklama
S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni S Klárou v kuchyni: Chřestový quiche s bramborákovým korpusem

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: zelený chřest , quiche , Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama