Suroviny
- špaldová mouka (typ 630) 250 g
- mandlová mouka 50 g
- třtinový cukr 120 g
- vejce 1 ks
- sůl špetka
- mléko 200 ml
- sirup z agáve 3 lžíce
- vanilkové aroma 1 lžička
- rostlinný olej 50 ml
- máslo (rozpuštěné (nesmí být horké)) 50 g
- rebarbora (očištěná, oloupaná a nakrájená na 2cm kostky) 180 g
- jahody (nakrájené na větší kostky) 150 g
- mandle (plátky) plná hrst
- moučkový cukr (na zaprášení)
- máslo (na vymazání formy)
- mouka (na vysypání formy)
Na pečení použijte formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm.

Postup přípravy
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C, formu s odnímatelným dnem vymažte máslem a vysypte moukou.
- Oba druhy mouky smíchejte s cukrem, kypřicím práškem a solí. Ve druhé míse prošlehejte vejce, přidejte k němu mléko, agáve sirup a aroma.
- Tyto ingredience společně vyšlehejte dohladka a přidejte máslo s olejem.
- Do této směsi vmíchejte sypkou směs a 2/3 jahod a rebarbory. Těsto rozprostřete do formy, poklaďte zbytkem jahod a rebarbory a dozdobte plátky mandliček.
- Pečte 50 minut – po 35 minutách přikryjte alobalem, ať koláč nespálíte.
- Čas pečení přizpůsobte zkušenostem s vlastní troubou. Jakmile je koláč upečený, lehce ho zaprašte cukrem.