reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rebarborovo-jahodová buchta
Autor: Pěkně vypečený blog Rebarborovo-jahodová buchta

Rebarborovo-jahodová buchta

Hodnoceno: 0x
Inspirujte se tímto snadným receptem, rebarborovo-jahodová buchta zmizí z vašeho stolu mrknutím oka! ;)
do 1 hodiny

Na pečení použijte formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm.

reklama

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C, formu s odnímatelným dnem vymažte máslem a vysypte moukou.
  2. Oba druhy mouky smíchejte s cukrem, kypřicím práškem a solí. Ve druhé míse prošlehejte vejce, přidejte k němu mléko, agáve sirup a aroma.
  3. Tyto ingredience společně vyšlehejte dohladka a přidejte máslo s olejem.
  4. Do této směsi vmíchejte sypkou směs a 2/3 jahod a rebarbory. Těsto rozprostřete do formy, poklaďte zbytkem jahod a rebarbory a dozdobte plátky mandliček.
  5. Pečte 50 minut – po 35 minutách přikryjte alobalem, ať koláč nespálíte.
  6. Čas pečení přizpůsobte zkušenostem s vlastní troubou. Jakmile je koláč upečený, lehce ho zaprašte cukrem.

Rebarborovo-jahodová buchta 2 Foto: Rebarborovo-jahodová buchta; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

reklama