Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem
Rajskou omáčku dělá každá domácnost trochu jinak, stejně jako svíčkovou. Vyzkoušejte tuto verzi s karlovarským knedlíkem, který jí dodá ty správné grády!
do 1,5 hodiny
Suroviny
Rajská omáčka:
- kousek másla
- Cibule 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- nové koření 4 kuličky
- Hřebíček 4 ks
- černý pepř 4 kuličky
- Tymián 2 snítky
- rajčatové pyré (Valfrutta) 250 ml
- hovězí vývar 250 ml
- sůl, cukr
- perník na strouhání
Knedlík:
- změklé máslo 35 g
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Mléko 250 ml
- hrubá mouka 275 g
- Houska 2 ks
- Máslo 20 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Přípravy omáčky: Na másle zpěňte cibuli, přidejte koření a chvilku restujte, přilijte pyré a vývar, osolte, přidejte cukr a alespoň hodinu nechte lehce probublávat na mírném plameni.
- Omáčku propasírujte přes cedník, zahustěte strouhaným perníkem a nechte chvilku povařit. Podle chuti dosolte či oslaďte.
- Příprava knedlíku: Na pánvi rozpusťte 20 g másla a opečte nakrájené housky. V míse utřete 35 g másla se solí, přidejte žloutky, promíchejte a přilijte mléko. Postupně zamíchávejte mouku a nakonec přidejte opečenou housku. Vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi.
- Hrnky vyložte potravinářskou fólií a naplňte směsí do 2/3 třetin. Dejte do horké vody a na středním plameni vařte přibližně půl hodiny. Zkuste test špejlí. Hotové knedlíky krájejte nití.
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč