Lukáš Holý / OSSEGG

Pivní lívance plněné jablky

Moje hodnocení
4x

Chcete vyzkoušet něco nového? Máme pro vás recept na geniální nadýchané lívance z pivního těstíčka, které jsou plněné celými plátky jablek. O recept se s námi podělil šéfkuchař Lukáš Holý z oblíbené pivovarnické restaurace Ossegg.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • světlé pivo 300 ml
  • vejce 2 ks
  • mletá skořice 1/2 lžičky
  • hladká mouka 200 g
  • sůl 1 špetka
  • olej na smažení
  • vanilkový cukr, nejlépe domácí 1 lžíce
  • nakyslá jablka (nejlépe zelená jablka Granny Smith) 2 ks
  • máslo 2 lžíce
  • tuzemský rum 2–3 lžíce
  • cukr krupice 150 g

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  2. Jablka oloupejte a vykrojte jádřinec tak, aby jablka zůstala v celku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetru.
  3. Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
  4. Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Prima tipy a rady od Lukáše Holého na vychytané lívance:

• Pro přípravu lívanců doporučuji naše pivo Ossegg Anthanasius 10. • Lívance můžete smažit i na lívanečníku, budou mít pravidelný tvar. • Hotové lívance můžete dochutit lžičkou zakysané smetany nebo podávat s čerstvými borůvkami či lesním ovocem (ostružiny, maliny, jahody). Nebo jako u nás v OSSEGG s bezinkami a brusinkami. • Lívance můžete také potřít povidly a posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.

Skvělé jídlo a pivo můžete ochutnat v pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech, Římská 45. Budete-li mít čas a chuť, požádejte sládka a domluvte si prohlídku minipivovaru.

Více info na praha.ossegg.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lukáš Holý / OSSEGG


Přečtěte si také

Recepty