Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Pečená krkovice na houbách se šťouchanými bramborami s kapustou

Moje hodnocení
4x

Pořádný flák masa a k tomu skvělá omáčka? No jistě, přesně to splňuje naše krkovice na houbách. A k tomu hezky porci šťouchaček!

3 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • krkovice 3 plátky
  • cibule 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • sušené houby 1 hrst
  • drcený kmín a čerstvě mletý pepř
  • majoránka (sušená majoránka)
  • hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
  • vývar nebo voda na podlévání
  • olej
  • sůl

Šťouchané brambory

Postup přípravy

  1. Maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na oleji zesklovaťte cibuli, z masa oklepte přebytečnou mouku a vložte opéct z obou stran na cibuli.
  2. Přihoďte houby a 2 posekané stroužky česneku. Houby nemusíte předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou.
  3. Okmínujte, podlijte vývarem jen tak, aby maso nebylo zcela potopené, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C na 30 minut. Poté odklopte a nechte dopéct ještě cca 10–15 minut.
  4. Podle potřeby nepatrně podlévejte. Maso vyjměte, udržujte v teple a pekáč přendejte na plotnu. Šťávu vyduste na tuk, zaprašte podle potřeby cca 1 lžící hladké mouky, důkladně promíchejte a přidejte promnutou majoránku a poslední stroužek česneku.
  5. Podlijte a nechte ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.
  6. Šťouchané brambory: Brambory bez slupky nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka.
  7. Kapustu nakrájejte najemno a vhoďte do vroucí osolené vody. Nechte vařit cca 2 minuty a sceďte. Na pánvi na másle orestujte cibuli, přidejte okapanou kapustu a rozdrcený česnek.
  8. Chvilku ještě promíchávejte a opékejte, aby kapusta zůstala na skus.
  9. Brambory slijte, do horkých přidejte kousek másla a rozšťouchejte. Přilévejte postupně teplé mléko a vmíchejte kapustu.
  10. Dochuťte, případně dolijte zbytek mléka podle konzistence.
  11. Podávejte s krkovičkou na houbách.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty