reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečená krkovice na houbách se šťouchanými brambory s kapustou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pečená krkovice na houbách se šťouchanými brambory s kapustou

Pečená krkovice na houbách se šťouchanými bramborami s kapustou

Hodnoceno: 3x
Pořádný flák masa a k tomu skvělá omáčka? No jistě, přesně to splňuje naše krkovice na houbách. A k tomu hezky porci šťouchaček!
do 1 hodiny
3 porce

reklama

Postup

  1. Maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na oleji zesklovaťte cibuli, z masa oklepte přebytečnou mouku a vložte opéct z obou stran na cibuli.
  2. Přihoďte houby a 2 posekané stroužky česneku. Houby nemusíte předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou.
  3. Okmínujte, podlijte vývarem jen tak, aby maso nebylo zcela potopené, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C na 30 minut. Poté odklopte a nechte dopéct ještě cca 10–15 minut.
  4. Podle potřeby nepatrně podlévejte. Maso vyjměte, udržujte v teple a pekáč přendejte na plotnu. Šťávu vyduste na tuk, zaprašte podle potřeby cca 1 lžící hladké mouky, důkladně promíchejte a přidejte promnutou majoránku a poslední stroužek česneku.
  5. Podlijte a nechte ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti. 
  6. Šťouchané brambory: Brambory bez slupky nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka.
  7. Kapustu nakrájejte najemno a vhoďte do vroucí osolené vody. Nechte vařit cca 2 minuty a sceďte. Na pánvi na másle orestujte cibuli, přidejte okapanou kapustu a rozdrcený česnek.
  8. Chvilku ještě promíchávejte a opékejte, aby kapusta zůstala na skus.
  9. Brambory slijte, do horkých přidejte kousek másla a rozšťouchejte. Přilévejte postupně teplé mléko a vmíchejte kapustu.
  10. Dochuťte, případně dolijte zbytek mléka podle konzistence.
  11. Podávejte s krkovičkou na houbách. 
Pečená krkovice na houbách se šťouchanými bramborami s kapustou
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Pečená krkovice na houbách se šťouchanými bramborami s kapustou

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.