zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky
Autor: Mamachef Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky

Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky

Hodnoceno: 4x
Milujete sýr? Pak byste určitě měli zbystřit, protože tu dnes pro vás máme sýrové bochánky! Jsou perfektní samotné, ale můžete si je upéct i k víkendové snídani. Věříme, že se jich nebudete moct nabažit.
do 30 minut
12 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Do menšího rendlíku nalijte mléko, olej, lžičku soli a přiveďte k varu.
  3. Jakmile začne směs vřít, stáhněte z plotny.
  4. Tapiokový škrob/mouku nasypte do větší mísy, kde se vám bude dobře vypracovávat těsto, a postupně k ní přilévejte a zapracovávejte ohřátou směs tekutých surovin.
  5. Míchejte ideálně pomocí stěrky nebo vařečky. Můžete pracovat i rukama nebo použít kuchyňský robot s hnětacím hákem. Důležité ale je, aby se tapioka dobře spojila s tekutinou. Směs bude hodně lepivá.
  6. Dále zapracujte pomocí stěrky nebo vařečky vejce.
  7. A nakonec přidejte i najemno nastrouhaný sýr (oba druhy) a vypracujte měkké lepivé těsto – opět můžete pracovat pomocí stěrky či vařečky.
  8. Z těsta tvarujte naolejovanýma rukama jednotlivé bochánky a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto by mělo vyjít na 12 bochánků, jejichž gramáž za syrova vychází na cca 40 g.
  9. Jakmile je plech plný, vložte jej do trouby a teplotu snižte na 180 °C a pečte 20–25 minut, dokud se bochánky lehce nenafouknou a lehce nezačnou praskat – barvou však budou stále bílé.
  10. Pokud chcete bochánky zlatavé, zvedněte v této chvíli teplotu na maximum nebo zvolte funkci grilu a za stálého hlídání dopečte do zlatova.
  11. Tyto sýrové bochánky se konzumují nejlépe ještě horké. Také platí, že čím dřív je sníte, tím chutnější budou. Rozhodně je ale snězte hned v den pečení, do druhého dne ztvrdnou.
Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky
Autor: Mamachef Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky

reklama

Mamachef
Martina Hladjuk

Jmenuji se Martina a jsem foodblogerka, fotografka a maminka žijící v Brně. Gastronomii miluji od malička a svoji vášeň nyní sdílím prostřednictvím svého blogu Mamachef. Název spojuje mé dvě já - tedy mě jako mámu a pak jako kuchařku / foodblogerku.

Nejvíce mě baví tvořit lehce netradiční recepty nebo do receptů tradičních přidat alespoň kapku vlastní inovace. Stejně jako na blogu, tak v mojí knize MAMACHEF Radost v kuchyni, najdete podrobně popsané recepty inspirované kuchyní celého světa.