Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky
Zdroj: Mamachef
Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky
Zdroj:
Mamachef
Milujete sýr? Pak byste určitě měli zbystřit, protože tu dnes pro vás máme sýrové bochánky! Jsou perfektní samotné, ale můžete si je upéct i k víkendové snídani. Věříme, že se jich nebudete moct nabažit.
12 porcí
30 minut
brazilská
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C.
-
Do menšího rendlíku nalijte mléko, olej, lžičku soli a přiveďte k varu.
-
Jakmile začne směs vřít, stáhněte z plotny.
-
Tapiokový škrob/mouku nasypte do větší mísy, kde se vám bude dobře vypracovávat těsto, a postupně k ní přilévejte a zapracovávejte ohřátou směs tekutých surovin.
-
Míchejte ideálně pomocí stěrky nebo vařečky. Můžete pracovat i rukama nebo použít kuchyňský robot s hnětacím hákem. Důležité ale je, aby se tapioka dobře spojila s tekutinou. Směs bude hodně lepivá.
-
Dále zapracujte pomocí stěrky nebo vařečky vejce.
-
A nakonec přidejte i najemno nastrouhaný sýr (oba druhy) a vypracujte měkké lepivé těsto – opět můžete pracovat pomocí stěrky či vařečky.
-
Z těsta tvarujte naolejovanýma rukama jednotlivé bochánky a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Těsto by mělo vyjít na 12 bochánků, jejichž gramáž za syrova vychází na cca 40 g.
-
Jakmile je plech plný, vložte jej do trouby a teplotu snižte na 180 °C a pečte 20–25 minut, dokud se bochánky lehce nenafouknou a lehce nezačnou praskat – barvou však budou stále bílé.
-
Pokud chcete bochánky zlatavé, zvedněte v této chvíli teplotu na maximum nebo zvolte funkci grilu a za stálého hlídání dopečte do zlatova.
-
Tyto sýrové bochánky se konzumují nejlépe ještě horké. Také platí, že čím dřív je sníte, tím chutnější budou. Rozhodně je ale snězte hned v den pečení, do druhého dne ztvrdnou.
Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky 2
Zdroj: Mamachef
Pão de queijo – brazilské sýrové bochánky 2
Zdroj:
Mamachef