S vášní pro jídlo

Kořeněná zelná čalamáda s mrkví a salátovou okurkou

Moje hodnocení
3x

Milovníci zelí, pozor! Máme pro vás parádní tip na zelnou čalamádu, kterou můžete přidat na svůj seznam dobrot k zavaření. Hodí se místo salátu v zimě, kdy si čerstvý jen tak nedáte, ale také jako příloha třeba k zapečeným bramborám.

3 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nejprve si připravte nálev – na ten promíchejte ocet, olej, vodu, cukr a sůl.
  2. Zelí nakrouhejte na jemné proužky, mrkev na klínky a okurku na plátky. Zeleninu přendejte do větší mísy, přidejte nasekaný koriandr a hrubě podrcený římský kmín a rukama společně promačkejte, aby mohla zelenina pustit šťávu.
  3. Vše nechte uležet alespoň hodinu, potom zeleninu upěchujte do sklenic, zalijte ji nálevem spolu s tekutinou, kterou pustila, a uzavřete. Sterilujte potom v hrnci, na jehož dno položte utěrku a vyskládané sklenice zalijte do 2/3 vodou.
  4. Když voda začne vřít, nechte probublávat asi 20 minut, potom vyndejte, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Další 3 recepty na parádní čalamády!

A pokud máte opravdu rádi zelí, můžete si podle našeho videoreceptu udělat i známý zelný salát Coleslaw

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty