Kukuřičné smaženky s uzenými fazolemi a avokádovou pomazánkou
Zdroj: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Kukuřičné smaženky s uzenými fazolemi a avokádovou pomazánkou
Zdroj:
Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Tyhle lahodné smaženky jsou báječné třeba na cesty, ale s uzenými fazolemi a avokádovou salsou jsou perfektní jako víkendový brunch, který zvládnete v pohodě připravit doma.
Postup přípravy
-
Pokud smaženky podáváte s avokádem a fazolemi, začněte přípravou fazolí. Do pánve na středním plameni vlijte trochu olivového oleje. Jakmile se olej rozehřeje, přidejte cibuli a česnek a restujte po dobu 5−10 minut, dokud nezměknou. Přidejte koření a za stálého míchání restujte další minutu, následně přidejte tamari, jablečný ocet, rajčata, javorový sirup, fazole a rajčatové pyré. Přiveďte směs k varu a následně snižte plamen a nechte asi 15−20 minut provařit. Jakmile omáčka zhoustne, vmíchejte petržel a trochu soli a pepře. Uchovejte teplé na nízkém plameni, zatímco připravíte avokádovou pomazánku a smaženky.
-
Pro přípravu pomazánky umístěte avokádo, limetkovou šťávu, mletý kmín, chilli, mořskou sůl a olivový olej do misky a vše vidličkou rozmačkejte. Vmíchejte koriandr a sušená rajčata.
-
Pro přípravu smaženek vložte dvě třetiny sladké kukuřice do food processoru a rozsekejte ji na hladkou kaši. Následně do misky přidejte polentu, mouky, sodu a vše velkoryse zasypte solí a dobře promíchejte. Následně přidejte jogurt, rozsekanou kukuřici a mandlové mléko a vše vymíchejte dohladka. Vmíchejte chilli, koriandr a zbývající celá kukuřičná zrnka. Na střední plamen umístěte pánev a vlijte do ní trochu olivového oleje. Jakmile se olej rozehřeje, vlijte na pánev lžíci těsta a smažte po dobu 3−5 minut, nebo dokud není smaženka zlatá a nedrží tvar. Následně ji obraťte a obdobně osmažte i druhou stranu.
Kukuřičné smaženky s uzenými fazolemi a avokádovou pomazánkou
Zdroj: Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka
Kukuřičné smaženky s uzenými fazolemi a avokádovou pomazánkou
Zdroj:
Lahodně s Ellou: Veganská kuchařka