Suroviny
- vepřový bůček (bez kosti) 300 g
- rýžové nudle (bún)
Marináda
- třtinový cukr 3 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- limetková šťáva 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 ks
Zálivka nước chấm
- cukr krupice 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- voda (vlažná ) 2–3 lžíce
- česnek 1–2 stroužky
- chilli papričky
Postup přípravy
- Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 až max. 5mm plátky. Z výše uvedených surovin vymíchejte marinádu, do které vložte maso, cibuli a česnek. Důkladně promíchejte a nechte v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžete nechat i přes noc.
- Bůček vyjměte z marinády, očistěte ho od cibule a česneku a rozložte na pečicí mřížku, kterou položte přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpalte gril a vložte plech s masem. Grilujte z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychlé.
- Na zálivku použijte výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a pak přilijte ocet, rybí omáčku, vmíchejte rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a nechte odstát.
- Nudle připravte podle návodu na obalu a na salát použijte listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžete i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.
- Maso podávejte s nudlemi, zálivkou a salátem.
Vyzkoušejte také domácí verzi oblíbeného Bún bò Nam Bô podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE