Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček
Suroviny (2 porce)
Marináda:
- třtinový cukr 3 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- Sójová omáčka 1 lžíce
- limetková šťáva 2 lžíce
- česnek jemně nasekaný 2 stroužky
- cibule, nahrubo nakrájená 1 ks
Zálivka Nước chấm:
- cukr krupice 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- rýžový ocet nebo limetková šťáva 1 lžíce
- vlažná voda 2–3 lžíce
- Česnek 1–2 stroužky
- čerstvá chilli paprička
Postup
- Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 až max. 5mm plátky. Z výše uvedených surovin vymíchejte marinádu, do které vložte maso, cibuli a česnek. Důkladně promíchejte a nechte v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžete nechat i přes noc.
- Bůček vyjměte z marinády, očistěte ho od cibule a česneku a rozložte na pečicí mřížku, kterou položte přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpalte gril a vložte plech s masem. Grilujte z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychlé.
- Na zálivku použijte výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a pak přilijte ocet, rybí omáčku, vmíchejte rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a nechte odstát.
- Nudle připravte podle návodu na obalu a na salát použijte listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžete i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.
- Maso podávejte s nudlemi, zálivkou a salátem.
Bún chả – grilovaný vietnamský bůček, foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“