návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Hodnoceno: 11x
2 porce
do 30 minut
Bún chả - grilovaný vietnamský bůček
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Bún chả - grilovaný vietnamský bůček
Vyzkoušejte doma vietnamský voňavý grilovaný bůček s nudlemi bún, salátem a pikantní zálivkou Nước chấm. Příprava není vůbec složitá a výsledek je vynikajicí.

Suroviny (2 porce)

Zálivka Nước chấm:

Postup

  1. Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 až max. 5mm plátky. Z výše uvedených surovin vymíchejte marinádu, do které vložte maso, cibuli a česnek. Důkladně promíchejte a nechte v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžete nechat i přes noc.
  2. Bůček vyjměte z marinády, očistěte ho od cibule a česneku a rozložte na pečicí mřížku, kterou položte přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpalte gril a vložte plech s masem. Grilujte z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychlé.
  3. Na zálivku použijte výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmíchejte cukr a pak přilijte ocet, rybí omáčku, vmíchejte rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a nechte odstát.
  4. Nudle připravte podle návodu na obalu a na salát použijte listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžete i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.
  5. Maso podávejte s nudlemi, zálivkou a salátem.

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček  Foto:

Bún chả - grilovaný vietnamský bůček  Foto: Bún chả – grilovaný vietnamský bůček, foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto:

V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mne baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Související témata: Vietnam , bun cha , bůček