Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kateřina Saint Germain
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Perfektní recept na domácí Bún bò Nam Bô

Bún bò Nam Bô

Bún bò Nam Bô Zdroj: My Cooking Diary

  • Zavřít
Bún bò Nam Bô

Bún bò Nam Bô Zdroj: My Cooking Diary

Moje hodnocení
56x

Hit posledních let najdete v každé vietnamské restauraci a bistru. Ve Vietnamu si rýžové nudle s hovězím masem, spoustou zeleniny a bylinek podávané s pikantní omáčkou dáte hlavně v jižní části, na severu upřednostňují jiné speciality. Postup je sice trochu složitější, ale až se zakousnete do křupavého masa, uznáte, že pracnější příprava se vyplatila. Vietnamci jídlo zasypávají velkým množstvím bylin, do které si nudle a maso balí, a závitky namáčejí do omáčky.

4 porce
60 minut
vietnamská
Seznam.cz banner

Maso

  • hovězí kýta 450 g
  • česnek 2 stroužky
  • citronová tráva 2 stonky
  • slunečnicový olej 1 lžíce
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • čerstvě namletý pepř

Nudle

  • rýžové nudle (tenké rýžové nudle bún) 300 g
  • rýžový ocet 1 lžíce
  • slunečnicový olej 1 lžíce

Omáčka

  • česnek 1 stroužek
  • chilli papričky (čerstvá, podle chuti (nejlépe druh bird‘s eye)) 1 ks
  • rybí omáčka 100 ml
  • třtinový cukr 1 plná lžíce
  • rýžový ocet 75 ml
  • voda (vroucí ) 300 ml

Dokončení

  • arašídy (nepražené ) 2 hrsti
  • ledový salát 1/4 ks
  • mrkev 1 ks
  • naklíčené mungo 2 hrsti
  • šalotka (smažená sušená ) 2 hrsti
  • koriandr (máta a perila podle chuti)

Postup přípravy

  1. Maso uložte na půl hodiny do mrazáku, aby se vám dobře krájelo na tenké plátky. Pak ho nakrájejte na 2mm plátky. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Citronovou trávu oloupejte (zhruba 3 vrstvy), spodní tuhou část stonku zmáčkněte plochou stranou nože a stvol nakrájejte najemno. Maso promíchejte v misce s česnekem, citronovou trávou, olejem, rybí omáčkou a špetkou pepře. Zakryjte ho potravinářskou fólií a uložte do lednice.
  2. Arašídy opečte nasucho na středním stupni dozlatova, nechte je mírně zchladnout a nasekejte je nadrobno.
  3. Nudle vložte na 20 minut do vlažné vody. V hrnci uvařte asi 2 l vody.
  4. Ledový salát nakrájejte na nudličky, byliny ponechte v celku nebo natrhejte na kousky velikosti sousta. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na tenké nudličky.
  5. Nudle sceďte a vložte je do vroucí vody s octem. Vařte je zhruba 2 minuty akorát na skus. Přesný čas vaření záleží na typu nudlí, raději je průběžně ochutnávejte. Hotové nudle sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se dále nevařily. Promíchejte je s olejem, aby se neslepily.
  6. Na omáčku oloupejte česnek a nasekejte ho nadrobno. Chilli papričku nakrájejte na tenké plátky a promíchejte obojí s rybí omáčkou, cukrem, octem a vroucí vodou. Míchejte, až se cukr rozpustí. Případně dolaďte chuť rybí omáčkou, octem či cukrem tak, aby omáčka byla pikantní a lehce nakyslá.
  7. Rozehřejte pánev a vložte do ní vedle sebe plátky masa tak, aby se nepřekrývaly. Zprudka je opečte z obou stran, stačí 2–3 minuty. Maso ztmavne, ale zároveň zůstane ještě šťavnaté. Stejným způsobem opečte zbylé plátky masa.
  8. Do misky či hlubokého talíře vložte trochu ledového salátu a na něj vyskládejte vedle sebe nudle, mrkev, mungo klíčky, ledový salát, bylinky, maso, arašídy a cibulku. Přelijte teplou omáčkou a ihned podávejte nebo omáčku podávejte zvlášť.
PRIMA TIP: Smaženou šalotku koupíte hotovou nebo si ji jednoduše připravte. Šalotku nebo jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte pár lžic slunečnicového oleje, vsypte cibulku a opékejte ji na středním stupni dozlatova. Přesypte ji na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.

Vyzkoušejte také recept na oblíbené Bún chả podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Bún chả – grilovaný vietnamský bůček

Vyzkoušejte nové recepty z vietnamské kuchyně

Vyzkoušejte nové recepty z vietnamské kuchyně

Kateřina Saint Germain

Zdroj receptu

Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila.

www.mycookingdiary.cz

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky Vietnam česnek bylinky maso salát omáčka bylina ocet nudle rybí omáčka

Návrhy pro vás

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc Omáčky

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku Sladké

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě Polévky

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Chlazené melounové poháry se zakysanou smetanou a čokoládou – sladká tečka ze skleničky Sladké

Chlazené melounové poháry se zakysanou smetanou a čokoládou – sladká tečka ze skleničky

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem


Přečtěte si také

Soutěžící
Jiří Koběrský nemá rád, když se s stolu nedodržuje bonton

Jiří Koběrský nemá rád, když se s stolu nedodržuje bonton

Novinky
Prestižní ocenění Vinař roku České republiky 2025 míří do Mikulova – triumfuje Vinařství Volařík

Prestižní ocenění Vinař roku České republiky 2025 míří do Mikulova – triumfuje Vinařství Volařík

Nápoje
Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Prostřeno!
Prostřeno: Předkrmový mini hamburger podle Ajfela

Prostřeno: Předkrmový mini hamburger podle Ajfela

Prostřeno!
Prostřeno: Silný hovězí vývar z pečeného základu

Prostřeno: Silný hovězí vývar z pečeného základu

Prostřeno!
Prostřeno: Znojemská s knedlíkem podle Ajfela

Prostřeno: Znojemská s knedlíkem podle Ajfela

Prostřeno!
Prostřeno: Vyhlášený čokoládový cheesecake podle Ajfela

Prostřeno: Vyhlášený čokoládový cheesecake podle Ajfela

Omáčky
Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč Těstoviny

Zapečené těstoviny s ricottou, lilkem a cuketou – letní recept na těstovinový koláč

Sladké
Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku

Zapečená rýže nasladko s ovocem – jednoduchá varianta rýžového nákypu z jednoho pekáčku

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Chlazené melounové poháry se zakysanou smetanou a čokoládou – sladká tečka ze skleničky Sladké

Chlazené melounové poháry se zakysanou smetanou a čokoládou – sladká tečka ze skleničky

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Normandské kuře s jablky – tradiční francouzský recept je ztělesněním babího léta na talíři Recepty

Normandské kuře s jablky – tradiční francouzský recept je ztělesněním babího léta na talíři

Pečené karbanátky s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami à la hovězí burgery bez housky Maso

Pečené karbanátky s rajčatovou omáčkou a opečenými bramborami à la hovězí burgery bez housky

Polévky
Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Nápoje
Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu Recepty

Jednoduchý recept na domácí kokosové mléko ze strouhaného kokosu

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem Nápoje

Ostružinové mojito – kubánská klasika s letním ovocným twistem

Saláty
Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské Recepty

Losos s koprovým pestem a bramborovými lupínky podle Karolíny Kamberské

Polévky
Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Italská polévka Risi Bisi s hráškem a rýží – tradiční kombinace chutí v netradiční podobě

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi Recepty

Pho Bo – vietnamská polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru Polévky

Stracciatella alla romana – italská polévka s trhaným vajíčkem ve vývaru

Recepty
Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Domácí toustový chléb, který budete péct zas a znova

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce Recepty

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Omáčky
Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Nápoje
Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou Recepty

Jednoduchá cuketová buchta s citronovou polevou

Chlazené melounové poháry se zakysanou smetanou a čokoládou – sladká tečka ze skleničky Sladké

Chlazené melounové poháry se zakysanou smetanou a čokoládou – sladká tečka ze skleničky

Maso
Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha Saláty

Osvěžující asijský salát z hlávkového zelí – skvělý do rýžových nudlí i jako příloha

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku Předkrmy a chuťovky

Croissanty plněné kuřecím salátem s hrozny, jablky a pekany – delikátní twist na klasiku

Recepty
Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Česneková bageta s parmazánem – perfektní příloha na večírek i ke grilovačce

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu Recepty

Fava – řecká pomazánka ze žlutého hrachu

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina Přílohy

Drcené okurky s chilli zálivkou – svěží salát ke grilovanému masu i jako lehká svačina

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Tietz z mladé SPD: EU je největším bezpečnostním rizikem. V NATO bychom zatím měli zůstat Evropa vystřízliví z extrémů. Dění v Rusku paradoxně přispěje k lepšímu vývoji, říká Fištejn Česko zasáhnou tropické třicítky, objeví se i bouřky. MAPA ukazuje nejteplejší místa

prima-zeny

Peter Pecha jako český Kevin Costner. V Kamarádech se objevuje jako tajemný bodyguard Táňa Bystroňová odhalila trik na fotbalisty. Petr Švancara by se nechal chytit Rodina je planeta, říká Vilma Cibulková. V seriálu Polabí za ni bojuje jako Olga

prima-zoom

V Kanadě bojují se zákazem knih Pavouci jsou mnohem chytřejší, než si myslíte. Podívejte se, jak brilantně využívají ulovené světlušky Tisíce vojáků, tanky, děla a rakety. Obrovská vojenská přehlídka ve Vietnamu měla jasný cíl

prima-fresh

Prestižní ocenění Vinař roku České republiky 2025 míří do Mikulova – triumfuje Vinařství Volařík Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Vejce natvrdo v hořčično-koprové omáčce s pečenými bramborami – báječný bezmasý oběd, který má šmrnc

prima-cool

Rock zhubnul a přišel o svaly Jak bude Lady Gaga vypadat ve 2. sérii Wednesday? První fotka odhaluje její tajemnou postavu Lidé houfně opouštějí kina. Nový drsný horor nedokouká zhruba třetina diváků

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak sklízet a uskladnit jablka: Poznáte, kdy už jsou zralá? Září by mělo být teplé a suché: Dobrá zpráva pro milovníky babího léta Jedna z nejluxusnějších jachet je na prodej. Stojí více než 2 miliardy korun

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.