Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bún cha – grilované vepřové s nudlemi
Poklad z rodinných vietnamských kuchařek – grilovaný bůček bún cha s kousky krkovice zvládnete uvařit stejně jako rodilý Vietnamec.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Krkovice:
- vepřová krkovice 400 g
- galangal 1 ks
- citrónová tráva 1 ks
- Chilli paprička 1 ks
- krevetová pasta 1 lžička
- rybí omáčka 1 lžíce
- saté omáčka 1 lžička
- olej, cukr, sůl a pepř na dochucení
Bůček:
- vepřový bůček 400 g
- Cibule 1 ks
- Cukr 1 lžička
- Sůl 1 lžička
- Olej 4 lžíce
- tenké rýžové nudle 1 balení
Zálivka:
- Česnek 2 stroužky
- rybí omáčka 50 ml
- Voda 100 ml
- Cukr 50 ml
- Ocet 20 ml
- Chilli paprička 1 ks
- Limeta 1 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krkovici nakrájejte na tenké nudličky. Galangal, chilli a citronovou trávu nasekejte najemno a spolu s ostatními surovinami na marinádu smíchejte s krkovicí a nechte odležet v chladničce nejlépe přes noc.
- Bůček namelte, přidejte suroviny na marinádu a vytvořte malé karbanátky.
- Bylinky zbavte silnějších stonků a ledový salát nakrájejte na malé kousky. Chilli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, vymačkejte limetu a smíchejte se zbytkem ingrediencí na zálivku.
- Nudle uvařte dle návodu na obalu a nechte vysušit.
- Krkovici a karbanátky rozprostřete na grilovací rošt a grilujte dozlatova. Nemáte-li gril, můžete použit silnou litinovou pánev.
- Maso spolu s nudlemi a bylinkami namáčejte do zálivky a jezte vše dohromady.
Další recepty z oblíbeného seriálu Ohnivý kuře najdete v nové kuchařce:
OHNIVÝ KUŘE II
80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA
Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.
Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.
Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.
Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR