Krkovice
- vepřová krkovice (vepřová krkovice) 400 g
- galangal (galangal) 1 ks
- citronová tráva (citrónová tráva) 1 ks
- chilli papričky (Chilli paprička) 1 ks
- krevetová pasta (krevetová pasta) 1 lžička
- rybí omáčka (rybí omáčka) 1 lžíce
- omáčka saté (saté omáčka) 1 lžička
- olej (na dochucení)
- cukr (na dochucení)
- sůl (na dochucení)
- pepř (na dochucení)
Bůček
- vepřový bůček 400 g
- cibule 1 ks
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- olej 4 lžíce
- rýžové nudle (tenké) 1 balení
Zálivka
- česnek 2 stroužky
- rybí omáčka 50 ml
- voda 100 ml
- cukr 50 ml
- ocet 20 ml
- chilli papričky 1 ks
- limetka 1 ks
K podávání
- koriandr (čerstvý)
- perila (čerstvá)
- thajská bazalka
- ledový salát
- bambusové výhonky
- máta (vietnamská)
Postup přípravy
- Krkovici nakrájejte na tenké nudličky. Galangal, chilli a citronovou trávu nasekejte najemno a spolu s ostatními surovinami na marinádu smíchejte s krkovicí a nechte odležet v chladničce nejlépe přes noc.
- Bůček namelte, přidejte suroviny na marinádu a vytvořte malé karbanátky.
- Bylinky zbavte silnějších stonků a ledový salát nakrájejte na malé kousky. Chilli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte, vymačkejte limetu a smíchejte se zbytkem ingrediencí na zálivku.
- Nudle uvařte dle návodu na obalu a nechte vysušit.
- Krkovici a karbanátky rozprostřete na grilovací rošt a grilujte dozlatova. Nemáte-li gril, můžete použit silnou litinovou pánev.
- Maso spolu s nudlemi a bylinkami namáčejte do zálivky a jezte vše dohromady.