reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí

Pusťte do kuchyně jáhly! Vyzkoušejte skvělé nové recepty

Zapečená dýně s jáhlami a kysanou zeleninou
Autor: BioAbecedář Hanky Zemanové Zapečená dýně s jáhlami a kysanou zeleninou
Jáhly jsou bezlepková obilovina, která se vyrábí loupáním prosa. Před samotnou úpravou je vždy nutné jáhly důkladně propláchnout a potom několikrát spařit vroucí vodou. Poté už lze jáhly připravovat na slano i na sladko.
17. 04. 2020

V Čechách patřily jáhly k tradičním surovinám a jáhelná kaše byla velmi oblíbená. Naši předci asi tušili, jak zdravá tato obilovina je. Kromě toho, že jsou jáhly přirozeně bezlepkové, zaujme nás i vysoký obsah bílkovin a vlákniny.

Jáhly lze připravit jako skvělou přílohu, upravit lze podobně třeba jako bulgur, můžete z nich připravit "rizoto" s bylinkami nebo hráškem a podávat ho k pečínce. 

Nejčastěji se ale jáhly upravují na sladko. Oblíbený je jáhelník nebo jáhelná kaše.

Inspirujte se našimi recepty a pusťte do své kuchyně jáhly: