Suroviny
- brambory (oloupané, nakrájené na kostky) 500 g
 - jáhly (ideálně v bio kvalitě) 100 g
 - voda 500 ml
 - drcený kmín 1 lžička
 - celý pepř 2 kuličky
 - sůl 1 lžička
 - olivový olej (nebo přepuštěné máslo)
 - cibule 2 ks (cca 200 g)
 - kadeřávek 150 g
 
    
    
Postup přípravy
- Oloupané brambory nakrájejte na větší kusy a zalijte vodou.
 - Jáhly properte a vsypte do hrnce k bramborám. Přidejte koření a sůl a přiveďte k varu.
 - Vařte cca 20 minut (nebo do změknutí brambor) bez míchání na velmi mírném ohni, ale hlavně v hrnci se silným dnem.
 - Připravte cibuli a kadeřávek nebo pórek. Kadeřávek omyjte, osušte a vyřezejte střední žebra. Ta můžete schovat do vývaru. V kastrůlku s vroucí osolenou vodou krátce blanšírujte kadeřávek pokrájený na větší kusy, nebo ho pět minut povařte na pařáčku, aby změknul, ale zůstal krásně zelený. Hned propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Kadeřávek si tak zachová výraznou barvu.
 - V hluboké pánvi orestujte na měsíčky nakrájenou cibuli, přidejte jáhly s bramborami a lehce rozšťouchejte šťouchadlem. Přidejte kadeřávek, trošku olivového oleje nebo másla a nechte prohřát.
 - Chcete-li krémovější šťouchané brambory, zalijte je troškou smetany (dle vašich preferencí kravskou nebo rostlinnou).
 
Vyzkoušejte také králičí stehna v cideru a šťouchané brambory s jablky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Králičí stehna v ciderové cibuládě a šťouchané brambory s jablky