reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Čokoládové jáhly s granátovým jablkem
Autor: Naše hustý kaše Čokoládové jáhly s granátovým jablkem

Čokoládové jáhly s granátovým jablkem

Hodnoceno: 0x
Hledáte kouzelný elixír pro zdraví a krásu? Dejte si granátové jablko, pro jehož účinky si ho váží Židé i Arabové a výzkumy z poslední doby jim daly za pravdu a zařadily ho mezi superpotraviny.
do 30 minut
1 porce

Víte, jak se k šťavnatým kuličkám uvnitř jablka dostat, aniž byste museli vymalovat celou kuchyň? Ponořte rozpůlené jablko do misky s vodou a pod hladinou semínka lžičkou vydloubejte. Pak už je jen přeceďte a můžete servírovat.

Článek

Nejlepší recepty s granátovým jablkem  Foto:

Využijte granátové jablko při vaření! Nabízíme 15 výborných receptů k vyzkoušení

Granátové jablko je pro nás exotické ovoce, které mnozí z nás ochutnali na dovolené ve Středomoří. Nejčastěji se konzumuje šťáva z něj nebo šťavnatá semínka s výraznou...

reklama

Postup

  1. Jáhly spařte v sítku horkou vodou, dejte do hrnce se špetkou soli a zalijte 200 ml vroucí vody. Zahřívejte je k varu, pak ztlumte teplotu a nechte je bez pokličky probublávat, dokud se nerozvaří na kaši (trvá to zhruba 20 minut). Podle potřeby přilijte v průběhu vodu.
  2. Jakmile vznikne hutná kaše, hrnec odstavte a přidejte do ní rostlinné mléko, vanilku a čokoládu. Vše promíchejte a nechte ještě chvilku odstát, dokud jáhly nenasají i zbytek tekutiny.
  3. Přesuňte kaši do misky a servírujte ji se semínky granátového jablka, mandlemi a kakaovými boby.

Čokoládové jáhly s granátovým jablkem  Foto: Čokoládové jáhly s granátovým jablkem , Foto: Naše hustý kaše

NAŠE HUSTÝ KAŠE

Naše hustý kaše Foto:

Jana, David a Emílie Borozidisovi

Snídat kaše není žádná nuda. Jana a David, možná  je znáte pod jejich pravým jménem „Naše kaše“, vás vezmou na pořádný (a dobrodružný) výlet do světa tohoto ranního fenoménu a prozradí vám vše, co se za několik let vaření kaší na plný úvazek naučili. Budou dělat kaše sladké i slané, pro děti i dospělé, tradiční i trendy, ultrazdravé i trochu divočejší, ale vždycky z toho nejlepšího, co trh nabízí.

Ať už jste kaším dávno propadli, nebo byste naopak potřebovali inspiraci, jak jim přijít na chuť, kuchařka Naše hustý kaše vám nabídne spoustu vychytaných receptů. Navíc se dozvíte mnoho rad, jak kaši připravit téměř z jakéhokoliv „zrní“, které je v Čechách k mání. Nechybí ani tipy, jak mít po ruce vždy něco dobrého a zdravého k jejich dochucení.

Vydalo nakladatelství Došel karamel s. r. o.

Koupíte u knihkupece nebo se slevou na Nasekase.cz

reklama