Suroviny
- jáhly 50 g
- voda (vroucí ) 200 ml
- rostlinné mléko 100 ml
- vanilka (nebo pár kapek vanilkové esence) špetka
- čokoláda (nasekaná vysokoprocentní min. 70 %) 1 lžíce
- granátové jablko 1/2 ks
- mandlové plátky (mandlové lupínky) 1 lžíce
- kakaové boby (nasekané ) 1 lžička
- sůl špetka
Víte, jak se k šťavnatým kuličkám uvnitř jablka dostat, aniž byste museli vymalovat celou kuchyň? Ponořte rozpůlené jablko do misky s vodou a pod hladinou semínka lžičkou vydloubejte. Pak už je jen přeceďte a můžete servírovat.
Článek
Využijte granátové jablko při vaření! Nabízíme 15 výborných receptů k vyzkoušení
Granátové jablko je pro nás exotické ovoce, které mnozí z nás ochutnali na dovolené ve Středomoří. Nejčastěji se konzumuje šťáva z něj nebo šťavnatá semínka s výraznou...
Postup přípravy
- Jáhly spařte v sítku horkou vodou, dejte do hrnce se špetkou soli a zalijte 200 ml vroucí vody. Zahřívejte je k varu, pak ztlumte teplotu a nechte je bez pokličky probublávat, dokud se nerozvaří na kaši (trvá to zhruba 20 minut). Podle potřeby přilijte v průběhu vodu.
- Jakmile vznikne hutná kaše, hrnec odstavte a přidejte do ní rostlinné mléko, vanilku a čokoládu. Vše promíchejte a nechte ještě chvilku odstát, dokud jáhly nenasají i zbytek tekutiny.
- Přesuňte kaši do misky a servírujte ji se semínky granátového jablka, mandlemi a kakaovými boby.