reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jáhly se zeleninou a červenou fazolí
Autor: Petr Klíma Jáhly se zeleninou a červenou fazolí

Jáhly se zeleninou a červenou fazolí

Hodnoceno: 1x
Bohatá pánev na rajčatovém základě s bylinkami, středomořskou zeleninou a fazolí červenou ledvinou, která dodá jídlu nejen barvu, ale i jemnou texturu a tolik potřebnou vlákninu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Fazole namočte den předem, propláchněte je a v nové vodě uvařte doměkka, trvá to zhruba 25 minut. Sceďte je a nechte pod pokličkou v hrnci dojít.
  2. Jáhly důkladně propláchněte horkou vodou, zalijte 600 ml vody a zahřívejte k varu. Snižte teplotu a na mírném stupni vařte 8 minut. Zakryjte pokličkou a nechte dojít. Občas odklopte a zlehka promíchejte vidličkou, jáhly by měly být sypké.
  3. Cuketu a papriku zbavenou semínek nakrájejte na středně velké kostky, rozložte je na plech, zakápněte olejem, posypte bylinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
  4. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a zprudka orestujte na 1 lžíci oleje. Přidejte protlak, restujte 1 minutu, zalijte drcenými rajčaty, osolte, oslaďte, vmíchejte utřený česnek a trochu oregana a 5 minut povařte. Na závěr přisypte uvařené fazole, jáhly a pečenou zeleninu a zlehka promíchejte. Posypte zbylým oreganem.

PRIMA TIP: Pro urychlení můžete zeleninu orestovat a dovařit v rajčatovém základu. Jen pozor, aby se nerozvařila.

Jáhly se zeleninou a červenou fazolí  Foto: Jáhly se zeleninou a červenou fazolí; foto: Petr Klíma

Zeleninová kuchařka Foto:

Seznamte se: PETR KLÍMA

Osm let pracuje jako šéfkuchař dejvické restaurace Country Life, ve které vaří hlavně z farmářské zeleniny. Kromě kvality potravin dbá na jejich čerstvost, ale také lokálnost.

Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách po Novém Zélandu, krátké stáži ve Francii a především na britských ostrovech, kde strávil 5 let.

Vymyslel stovky zdravých receptů bez masa a plných zajímavých superpotravin, které můžete ochutnat v restauraci nebo je vyzkoušet díky jeho Zeleninové kuchařce nebo blogu www.greenwayfood.cz, kam většinu jídel i sám fotí.

Kuchařku vydalo nakladatelství Smart Press.

 

 

reklama