archiv Mondieu

Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami a datlemi

Moje hodnocení
25x

Jáhly neboli oloupané proso patří mezi obiloviny. Naši předci si je velmi oblíbili a konzumovali je v podobě příloh, kaší, placek nebo polévek. Avšak dnes se trend zpátky navrací. Tato unikátní potravina je totiž bezlepková, sytá, velmi výživná a lehce stravitelná.

1 porce
30 minut

Suroviny

„Jáhly se skvěle hodí na přípravu sladkého, ale i slaného pokrmu. Jestli máte rádi sladké snídaně a výživné kaše s ovocem, vyzkoušejte recept na jáhly s malinami a datlemi,“ doporučuje Jozef Schmidt – Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu.

Postup přípravy

  1. Jáhly dvakrát spařte vařicí vodou, poté opláchněte studenou.
  2. V rendlíku zalijte jáhly 50 ml vody, kokosovým mlékem a vařte 15 minut za stálého míchání. Na závěr dochuťte javorovým sirupem.
  3. Mražené maliny rozmixujte s troškou vody zvlášť v misce.
  4. Na talíř dejte uvařené jáhly, zalijte malinovým pyré, dozdobte čerstvými malinami, datlemi, a posypejte opečenými mandlovými hoblinami.
  5. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.

Prima tip šéfkuchaře Mondieu: Jáhly je důležité před přípravou důkladně spařit horkou vodou, abyste odstranili jejich případně nahořklou chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Mondieu


Přečtěte si také

Recepty