reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami a datlemi
Autor: archiv Mondieu Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami a datlemi

Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami a datlemi

Hodnoceno: 13x
Jáhly neboli oloupané proso patří mezi obiloviny. Naši předci si je velmi oblíbili a konzumovali je v podobě příloh, kaší, placek nebo polévek. Avšak dnes se trend zpátky navrací. Tato unikátní potravina je totiž bezlepková, sytá, velmi výživná a lehce stravitelná.
do 30 minut
1 porce

„Jáhly se skvěle hodí na přípravu sladkého, ale i slaného pokrmu. Jestli máte rádi sladké snídaně a výživné kaše s ovocem, vyzkoušejte recept na jáhly s malinami a datlemi,“ doporučuje Jozef Schmidt – Executive chef sítě bistro kaváren Mondieu.

reklama

Suroviny (1 porce)

Postup

  1. Jáhly dvakrát spařte vařicí vodou, poté opláchněte studenou.
  2. V rendlíku zalijte jáhly 50 ml vody, kokosovým mlékem a vařte 15 minut za stálého míchání. Na závěr dochuťte javorovým sirupem.
  3. Mražené maliny rozmixujte s troškou vody zvlášť v misce.
  4. Na talíř dejte uvařené jáhly, zalijte malinovým pyré, dozdobte čerstvými malinami, datlemi, a posypejte opečenými mandlovými hoblinami.
  5. Tento pokrm je vhodný i pro celiaky a vegany.

Prima tip šéfkuchaře Mondieu: Jáhly je důležité před přípravou důkladně spařit horkou vodou, abyste odstranili jejich případně nahořklou chuť.

Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami a datlemi
Autor: archiv Mondieu Jáhlová kaše s kokosovým mlékem, malinami a datlemi

reklama

Související témata: jáhly , jáhlová kaše , snídaně , maliny , Malá jídla