reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tvarohový jáhelník s jablky a povidly
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Tvarohový jáhelník s jablky a povidly

Tvarohový jáhelník s jablky a povidly

Hodnoceno: 9x
K nedělní kávě, odpolední svačince, no zkrátka kdykoliv. Tento vyvážený moučník z jáhel, tedy jáhelník, se hodí kdykoliv. Tak neváhejte a pusťte se do pečení!
do 1 hodiny

reklama

reklama

Suroviny

reklama

Postup

  1. Jáhly nejdříve dobře propláchněte ve vodě. Nejdříve jednou ve studené, potom je spařte dvakrát vařící vodou a potom ještě jednou studenou.
  2. Tenhle krok nikdy nepřeskakujte, jinak budou jáhly hořké a nebudou se dát jíst. Jáhly dejte vařit do mléka s vodou, vařte pomalu cca 15 minut, až vznikne středně hustá kaše.
  3. Do trochu vystydlé kaše vmíchejte máslo a javorový sirup. Nastrouhejte jablka, přidejte do nich skořici, rozinky a škrob. Tvaroh podle chuti oslaďte čekankovým sirupem (případně moučkovým cukrem nebo medem).
  4. Dortovou formu o průměru 24 cm vystelte pečicím papírem, na dno formy rozetřete 1/2 jáhlové kaše, na ni natřete povidla, na povidla navrstvěte nastrouhaná jablka a nakonec rozetřete i tvaroh a druhou vrstvu jáhlové kaše.
  5. Pečte asi 30 minut na 180 °C. Vyndavejte, až budou jáhly ztuhlé a trochu zlatavé. Nepečte příliš dlouho, aby vrchní vrstva nebyla tvrdá a vysušená. Na hotov, ještě teplý jáhelník můžete dát trochu másla, aby se na něm hezky rozpustilo.
Tvarohový jáhelník s jablky a povidly
Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ Tvarohový jáhelník s jablky a povidly

Foodlover
Tereza Boušková

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

reklama

reklama