návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Autor: akademiekvality.cz Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. A používáme ji v českých kuchyních stále častěji! Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.

Postup

  1. Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě. 
  2. Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete. 
  3. Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.  
  4. Podávejte s posekanou petrželkou, nasekanými a nasucho opraženými vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.

PRIMA TIP: Když jáhly, tak BIO. A když BIO, tak například jáhly Country Life. Zorientovat se v nepřeberném množství výrobků vám pomohou značky kvality. Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz.

Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Autor: akademiekvality.cz Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Autor: akademiekvality.cz Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem
Související témata: Hlavní jídla