Akademiekvality.cz

Jáhlové rizoto s červenou řepou a jogurtem

Moje hodnocení
2x

Řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. A používáme ji v českých kuchyních stále častěji! Zkuste kombinaci s jáhlami, surovinou, kterou najdeme v řadě tradičních českých pokrmů a která se opět těší velké oblibě, a to nejen proto, že je bezlepková.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • jáhly 300 g
  • předvařená červená řepa 300 g
  • bílý jogurt 100 ml
  • česnek 1 stroužek
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • vlašské ořechy 1 hrst
  • oblíbený tvrdý sýr, nastrouhaný (např. parmazán)
  • hladkolistá petržel 1 hrst
  • olivový olej 1 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
  2. Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
  3. Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.
  4. Podávejte s posekanou petrželkou, nasekanými a nasucho opraženými vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.

PRIMA TIP: Když jáhly, tak BIO. A když BIO, tak například jáhly Country Life. Zorientovat se v nepřeberném množství výrobků vám pomohou značky kvality. Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty