Suroviny
- jáhly 300 g
- červená řepa (předvařená ) 300 g
- bílý jogurt 100 ml
- česnek 1 stroužek
- citronová šťáva 1 lžíce
- vlašské ořechy 1 hrst
- tvrdý sýr (oblíbený, nastrouhaný (např. parmazán))
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Proprané jáhly uvařte v osolené vroucí vodě.
- Rozmixujte předvařenou řepu s prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte jogurt a citronovou šťávu, osolte a opepřete.
- Směs s řepou prohřejte v hluboké pánvi na lžíci olivového oleje a přidejte do ní uvařené jáhly.
- Podávejte s posekanou petrželkou, nasekanými a nasucho opraženými vlašskými ořechy a svým oblíbeným strouhaným sýrem.
PRIMA TIP: Když jáhly, tak BIO. A když BIO, tak například jáhly Country Life. Zorientovat se v nepřeberném množství výrobků vám pomohou značky kvality. Pro více zajímavých informací o kvalitních potravinách navštivte web akademiekvality.cz.