Tacos placky
- hladká mouka 100 g
- voda 50 ml
- olej 2 ML
- sůl
Maso
- cibule 2
- bílá paprika 2
- kuřecí prsa 600 g
- kuřecí vývar 300 ml
- mexické koření
Pico de gallo
- červená cibule 1
- rajče 3
- zelená paprika 1
- koriandr
- limetková šťáva z 1/2 limety
- olivový olej
- sůl
Guacamole
- avokádo 1
- červená cibule 1
- limetková šťáva z 1/2 limety
- olivový olej
- chilli vločky
- koriandr
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana (se šťávou z limety a solí na servírování)
Postup
Tacos
- Mouku s vodou a olejem smícháme a vypracujeme tužší těstíčko, to rozdělíme na menší části a rozválíme na co nejtenčí placky.
- Placky opečeme z každé strany na sucho na pánvi, dokud nezačnou trošku hnědnout, po opečení dáme odpočívat mezi mokré papírové utěrky, aby placky změkly.
Maso
- Nakrájíme cibuli a papriku a orestujeme na oleji. Přidáme maso a opět orestujeme.
- Přidáme mexické koření a vývar a vaříme až do úplného změknutí masa. Maso následně roztrháme vidličkou.
Pico de gallo
- Nakrájíme červenou cibuli, rajčata a zelenou papriku na malé kousky, přidáme sůl, olivový olej a šťávu z limety.
- Můžeme přidat dle chuti i koriandr.
Guacamole
- Rozmačkáme avokádo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, šťávu z ½ limety, olivový olej, sůl, pepř.
- Dle chuti můžeme přidat i koriandr a chilli.
Na závěr
- Do placičky přidáme pico de gallo a trhané maso, položíme na talíř.
- Přelijeme zakysanou smetanou a na stranu dáme guacamole.
Autor receptu: Simona Míková