Suroviny
Postup přípravy
- Houby vložte do hrnce a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.
- Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku. Vzniklou jíšku zalijte zhruba litrem a půl studené vody nebo vývaru a důkladně promíchejte, přidejte oloupané a pokrájené brambory a zeleninu, přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.
- Okořeňte a vařte do změknutí asi 15 minut. Přibližně 5 minut před koncem varu vyklepněte do polévky vejce a lehce ji promíchněte. Nakonec ji dochuťte prolisovaným česnekem se solí.
PRIMA TIP: Lžíce zakysané smetany do každého talíře dodá bramboračce jemnost. V sezoně můžete samozřejmě použít směs čerstvých hub a čerstvou majoránku.
Vyzkoušejte také výbornou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Výborná a zdravá: Dršťková polévka z hlívy ústřičné