návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Poctivá bramboračka s houbami

Hodnoceno: 74x
4 porce
do 1 hodiny
Bramboračka s houbami
Autor: Gurmet Bramboračka s houbami
Těžko najít lepší, voňavější, poctivější a "češtější" polévku, než je bramboračka. Leda snad bramboračku s houbami!

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Houby vložte do hrnce a zalijte asi půllitrem vody, chvíli povařte.
  2. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku. Vzniklou jíšku zalijte zhruba litrem a půl studené vody nebo vývaru a důkladně promíchejte, přidejte oloupané a pokrájené brambory a zeleninu, přilijte houby i s vývarem a přiveďte k varu.
  3. Okořeňte a vařte do změknutí asi 15 minut. Přibližně 5 minut před koncem varu vyklepněte do polévky vejce a lehce ji promíchněte. Nakonec ji dochuťte prolisovaným česnekem se solí.
  4. Prima tip: Lžíce zakysané smetany do každého talíře dodá bramboračce jemnost. V sezoně můžete samozřejmě použít směs čerstvých hub a čerstvou majoránku.