Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Moje hodnocení
1x

Nakládané sladkokyselé okurky jsou naší národní ingrediencí, bez které se neobejde spoustu jídel. Křupavé okurky naložené ve výrazném láku jsou ale oblíbené v mnoha dalších světových kuchyních. Na jihu USA z nich připravují originální smaženou chuťovku, jak už se na Američany patří. Co si budeme povídat, smažená jídla jsou hitem i v našem ďolíčku, takže není důvod, proč by nám tyto smažené okurky neměly chutnat!

4 porce
20 minut
169 kcal
jižní

Dip

  • majonéza 1/4 hrnku
  • křen (nastrouhaný) 1 lžíce
  • kečup 1 lžíce
  • směs koření (cajunské) 1/4 lžičky

Smažené okurky

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte všechny ingredience na dip. Odložte stranou.
  2. Do vyššího hrnce nalijte olej do výšky asi 4 cm a zahřejte ho na středně vysoké teplotě na 190 °C.
  3. Ve střední misce smíchejte mouku, cajunské koření, oregano, bazalku, pepř a sůl.
  4. V závislosti na tom, jak velký používáte hrnec, budete možná muset okurky smažit ve více dávkách. Měly by se smažit rozprostřené v prostoru bez překrývání.
  5. Na 0,5cm kolečka nakrájené okurky obalte v ochucené mouce a přebytečnou směs oklepejte. Opatrně vkládejte okurky do oleje jednu po druhé.
  6. Smažte asi 2-3 minuty nebo dozlatova. Okurky vyjměte děrovanou lžící a nechte je okapat na papírové utěrce.
  7. Podávejte ihned s připraveným dipem k namáčení.
PRIMA TIP: Cajunské koření je pikantní směs původem ze státu Louisiana v USA. Koupíte ho hotové nebo si připravte domácí směs ze 3 lžic mleté sladké papriky, 2 lžic sušeného česneku, 2 lžic sušené cibule, 1 lžičky kajenského pepře, 1 lžičky soli, 1 lžíce sušeného oregana a 1 lžíce sušeného tymiánu. Podle chuti můžete přidat ještě chilli vločky.

Kdo vynalezl smažené okurky?

Smažené okurky se staly populární na jihu USA na počátku 60. let 20. století. Za jejich vynálezce je často označován Bernell "Fatman" Austin, který je v roce 1963 zařadil do jídelního lístku podniku Duchess Drive In v Atkinsu v Arkansasu.

Legenda praví, že "Tlusťochův" původní a dnes již proslulý recept je jeho rodinou přísně střežen a připravuje se pouze jednou ročně na každoročním Atkins Picklefest.

Připravte tradiční francouzské brambory s uzeným masem podle videoreceptu. A zkuste k nim pro změnu podávat smažené nakládané okurky.

Kompletní recept najdete ZDE

Inspirujte se i dalšími jižanskými recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty