Poklad jižanské kuchyně: Smažená zelená rajčata

Moje hodnocení
2x

Tento jednoduchý recept na jižanská smažená zelená rajčata je tipem na perfektní letní předkrm nebo přílohu ke grilovanému masu. Podávejte je třeba s jednoduchou česnekovou majonézou nebo z nich připravte originální sendviče. Použijte pevná, nezralá rajčata, ideálně světle zelené barvy.

6 porcí
45 minut
505 kcal
jižní

Rajčata

Česneková majonéza

Postup přípravy

  1. Na talíř nebo do velké mísy nasypte hladkou mouku. Do jiné mísy nalijte podmáslí. Na dalším talíři nebo v míse smíchejte kukuřičnou mouku, strouhanku, sůl, černý pepř a kajenský pepř.
  2. Rajčata nakrájejte na asi ¾ cm silné plátky, krajní odkrojky vyhoďte. Nejprve plátek rajčete obalte pečlivě v mouce. Poté ho namočte do podmáslí a následně ho obalte ze všech stran ve směsi kukuřičné mouky a strouhanky, přebytečnou směs oklepejte. Položte na mřížku a pokračujte s ostatními rajčaty.
  3. Do litinové nebo nerezové pánve nalijte olej do výšky asi 1 a ½ cm. Olej zahřejte na 180 °C, pokud máte kuchyňský teploměr, teplotu zkontrolujte.
  4. Rajčata smažte postupně v dávkách asi po 4 až 6 kusech a jednou je obraťte, aby byly obě strany dozlatova opečené.
  5. Rajčata nechte okapat na papírových utěrkách. Postup opakujte se zbytkem rajčat.
  6. Na česnekovou omáčku smíchejte majonézu s ostatními přísadami, dokud se nespojí.
  7. Rajčata podávejte horká s česnekovou omáčkou a případně s citronem.
PRIMA TIP: Místo podmáslí můžete na obalení použít i rozšlehaná vejce, ale podmáslí dodá rajčatům výraznější chuť a strouhanka na něj lépe chytá.

Vyzkoušejte také výtečné cuketové placky s jogurtovým dipem podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty