David Turecký

Uzené vepřové koleno na černém pivu

Moje hodnocení
2x

Pokud máte to štěstí a pořádáte nebo se ocitnete na domácí zabijačce, získáte vepřové kolínko prvotřídní jakosti, které si můžete sami vyudit. Pokud znáte prase jen ze supermarketu, ptejte se po libovějším kousku. Přebytečné slanosti uzené koleno zbavíte vařením v nálevu a pivo mu pak dodá patřičný říz. Podávejte s čerstvým kváskovým chlebem, čerstvě strouhaným křenem, plnotučnou hořčicí a nakládanou zeleninou. 

2 porce
120 minut
česká

Suroviny

  • vepřové uzené koleno 1 ks
  • cibule 1 ks
  • bobkový list 2 ks
  • celé nové koření 1 lžíce kuliček
  • černé pivo 500 ml
  • sůl

Postup přípravy

  1. Uzené koleno omyjte a vložte do hrnce. Cibuli oloupejte, nakrájejte na klínky a vsypte k masu. Přidejte koření, zalijte vodou tak, aby bylo koleno ponořené a vařte na středním stupni zhruba 2 hodiny doměkka.
  2. Slijte a uvařené koleno položte do hlubokého pekáče. Nechte ho 20 minut chladnout. Přelijte ho pivem a nechte 1 hodinu marinovat.
  3. Troubu předehřejte na 140 °C a koleno pečte zhruba 2 hodiny. Občas podlijte pivem z pekáče. Vyjměte, nechte chvilku zchladnout a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

David Turecký

Smart Press David Turecký

Pronikněte hlouběji do tajů piva než jen na dno půllitru a naučte se pivo poznávat, ochutnávat a párovat s jídlem.

Šéfredaktor časopisu Pivo, Bier & Ale a porotce tří nejvýznamnějších evropských degustačních soutěží piv Pavel Borowiec vám ukáže různé pivní styly a způsoby vaření i ochutnávání piva.

Autorka Marcela Titzlová jednotlivá piva doplnila dvaceti dvěma recepty na pokrmy, kde pivo hraje nezanedbatelnou roli a naučí vás s pivem vařit tak, že se po přečtení knihy s radostí pustíte do vlastních experimentů.

Vydalo nakladatelství Smart Press.


Přečtěte si také

Recepty