Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ovarové koleno
Ovarové koleno je klasika, která neomrzí. Nejlépe si ho vychutnáte s pikantním křenem a čerstvým chlebem.
do 2 hodin
4 porce
Suroviny (4 porce)
- vepřové koleno 1 kg
- nové koření 4 kuličky
- celý pepř 4 kuličky
- Bobkový list 1 ks
- kmín 1 lžička
- Cibule 1 ks
- červené víno 200 ml
- Sůl 1 špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Koleno omyjte ve studené vodě a z boku nařízněte kůži i s masem. Při vaření kost vykoukne a koleno se bude lépe obírat.
- Vložte maso do hrnce, osolte a přidejte koření i celou neoloupanou cibuli. Zalijte vínem a vodou tak, aby bylo koleno celé zakryté. Přiklopte pokličkou a uvařte doměkka. Trvá to podle velikosti kolena 90–120 minut.
- Koleno nakrájejte na plátky a podávejte s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.
- Prima tip: Mužete si vybrat menší přední nebo větší a také libovejší zadní kolínko. Chcete-li koleno ještě péci a máte-li ho rádi masitější, poproste svého řezníka, aby vám koleno uřízl po „bavorsku“ – i s částí kýty.
- Chcete-li koleno péct, povařte maso jen hodinu a pak ho pečte 30 minut přiklopené a 30 minut odklopené při teplotě 190 °C.