reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Ovarové koleno
Autor: archiv Gurmet Ovarové koleno

Ovarové koleno

Hodnoceno: 8x
Ovarové koleno je klasika, která neomrzí. Nejlépe si ho vychutnáte s pikantním křenem a čerstvým chlebem.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Koleno omyjte ve studené vodě a z boku nařízněte kůži i s masem. Při vaření kost vykoukne a koleno se bude lépe obírat.
  2. Vložte maso do hrnce, osolte a přidejte koření i celou neoloupanou cibuli. Zalijte vínem a vodou tak, aby bylo koleno celé zakryté. Přiklopte pokličkou a uvařte doměkka. Trvá to podle velikosti kolena 90–120 minut.
  3. Koleno nakrájejte na plátky a podávejte s křenem, hořčicí a čerstvým chlebem.
  4. Prima tip: Mužete si vybrat menší přední nebo větší a také libovejší zadní kolínko. Chcete-li koleno ještě péci a máte-li ho rádi masitější, poproste svého řezníka, aby vám koleno uřízl po „bavorsku“ – i s částí kýty.
  5. Chcete-li koleno péct, povařte maso jen hodinu a pak ho pečte 30 minut přiklopené a 30 minut odklopené při teplotě 190 °C.

reklama

Související témata: ovar , koleno , Česká kuchyně