zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Šťavnaté pečené koleno na medu
Autor: Slepičárna blog Šťavnaté pečené koleno na medu

Šťavnaté pečené koleno na medu s papričkami

Hodnoceno: 3x
Krásně vypečené, sladké a zároveň lehce pikantní. Recept na šťavnaté pečené koleno s medem dochuceným papričkami si zamilují všichni, kdo mají rádi jídla s pořádným šmrncem.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Med s chilli:

Postup

  1. Připravte si zeleninový vývar. Do velkého hrnce nalijte vodu, dejte do ní očištěnou zeleninu, buď celé kusy nebo je rozpulte.
  2. Přidejte sůl, kuličky pepře, bobkový list, nové koření a petrželku i se stonkem.
  3. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a při střední teplotě nechte „táhnout“ vývar asi hodinu.
  4. Poté dejte stranou z plotny, nechte vychladnout a do vývaru naložte ideálně přes noc vepřová kolena. 
  5. Troubu předehřejte na 160 °C. Kolena vytáhněte z vývaru. Přendejte je do pekáče, přidejte oloupané a na větší měsíčky nakrájené cibule a zalijte pivem.
  6. Pečte hodinu přiklopené, poté polévejte sem tam výpekem a ještě nechte přiklopené dalších 30 minut. 
  7. Mezitím si připravte chilli med. Papričky najemno nasekejte. Med zahřejte v hrnci na 65 °C, přelijte ho do mísy od robota, přidejte „kašičku“ z chilli papriček a metličkou míchejte asi 5 minut, vše se musí propojit.
  8. Oddělte si část na pomazání kolen (na každé koleno tak 1 lžíci) a zbývající si dejte do uzavíratelné sklenice, zavařovačky a nechte v ledničce na další použití.
  9. Jakmile se kolena pečou hodinu a půl, odklopte je a pečte odklopené dalších 30 minut. Na posledních 10 minut polijte kolena chilli medem a nechte je dozlatova dopéct.
  10. Pokud jsou kolena větší, počítejte s dobou pečení 3 hodiny. Upečená kolena podávejte s chlebem. 
Šťavnaté pečené koleno na medu
Autor: Slepičárna blog Šťavnaté pečené koleno na medu

reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!