Šťavnaté pečené koleno na medu
Zdroj: Slepičárna blog
Šťavnaté pečené koleno na medu
Zdroj:
Slepičárna blog
Krásně vypečené, sladké a zároveň lehce pikantní. Recept na šťavnaté pečené koleno s medem dochuceným papričkami si zamilují všichni, kdo mají rádi jídla s pořádným šmrncem.
Med s chilli
-
med
900 g (1 sklenice o objemu 1 kg)
-
chilli papričky
(papričky habanero nebo jalapeño)
150 g
Postup přípravy
-
Připravte si zeleninový vývar. Do velkého hrnce nalijte vodu, dejte do ní očištěnou zeleninu, buď celé kusy nebo je rozpulte.
-
Přidejte sůl, kuličky pepře, bobkový list, nové koření a petrželku i se stonkem.
-
Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a při střední teplotě nechte „táhnout“ vývar asi hodinu.
-
Poté dejte stranou z plotny, nechte vychladnout a do vývaru naložte ideálně přes noc vepřová kolena.
-
Troubu předehřejte na 160 °C. Kolena vytáhněte z vývaru. Přendejte je do pekáče, přidejte oloupané a na větší měsíčky nakrájené cibule a zalijte pivem.
-
Pečte hodinu přiklopené, poté polévejte sem tam výpekem a ještě nechte přiklopené dalších 30 minut.
-
Mezitím si připravte chilli med. Papričky najemno nasekejte. Med zahřejte v hrnci na 65 °C, přelijte ho do mísy od robota, přidejte „kašičku“ z chilli papriček a metličkou míchejte asi 5 minut, vše se musí propojit.
-
Oddělte si část na pomazání kolen (na každé koleno tak 1 lžíci) a zbývající si dejte do uzavíratelné sklenice, zavařovačky a nechte v ledničce na další použití.
-
Jakmile se kolena pečou hodinu a půl, odklopte je a pečte odklopené dalších 30 minut. Na posledních 10 minut polijte kolena chilli medem a nechte je dozlatova dopéct.
-
Pokud jsou kolena větší, počítejte s dobou pečení 3 hodiny. Upečená kolena podávejte s chlebem.
Šťavnaté pečené koleno na medu 2
Zdroj: Slepičárna blog
Šťavnaté pečené koleno na medu 2
Zdroj:
Slepičárna blog