návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zadělávaná srdíčka

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Zadělávaná srdíčka
Autor: Marek Kučera Zadělávaná srdíčka
Dnes patří srdíčka, zejména drůbeží, ke standardní nabídce v obchodech s drůbežím masem i farmářských stánků na trzích. Přesto se dnes málokdy připravují. Srdce ale patří k velmi hezkým kouskům pevné a zároveň jemné svaloviny s příjemnou chutí, a mohou se stát vyslovenou lahůdkou.

Další nápady na výborné večeře za pár kaček nejdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Jaro je tady! Užijte si ho s čerstvými recepty v novém čísle časopisu Prima FRESH

Postup

  1. Srdíčka očistěte, zbavte je případných blanek a žilek a rozpulte je, případně nakrájejte na menší kousky. Máte-li kuřecí srdíčka, v konvici dejte vařit vodu a srdíčka pak na cedníku prolijte. Máte-li větší krůtí srdce, nechte je asi 10 vařit v osolené vodě a pak slijte.
  2. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej nebo sádlo, přidejte drobně nakrájenou slaninu a nechte ji vyškvařit. Pak osmažte cibuli, až začne chytat barvu, vsypte okapaná srdíčka a dobře promíchejte, aby se také trochu osmažila. Osolte je, podlijte trochou horké vody, přidejte majoránku, případně kmín a na velmi mírném stupni pod pokličkou duste asi 30 minut, až změknou (u krůtích budete možná muset dusit trochu déle). 
  3. Nakonec nechte šťávu vydusit, zaprašte ji moukou, podlijte trochou studené vody, dobře promíchejte a ještě chvíli povařte, až bude omáčka úplně hladká. Podle chuti ji osolte, opepřete, případně přidejte majoránku a/nebo kmín. K jídlu se běžně podává rýže, ale můžete zkusit i knedlík, noky či opečené brambory.
Zadělávaná srdíčka
Autor: Marek Kučera Zadělávaná srdíčka
Související témata: vnitřnosti , Hlavní jídla