Cukrařinka: Pečeme s láskou

Nekynuté koláčky s ořechovou náplní podle Cukrařinky

Moje hodnocení
1x

Tyhle koláčky by mohla péct Chytrá horákyně. Jsou z droždí, ale nekynou. Jsou plněné, potírané i obalované, vždy se povedou a na kynuté těsto jsou rychle hotové. A hlavně jsou nebesky dobré!

50 porcí
120 minut
česká

Těsto

Náplň

Máslový krém

Obalení

Postup přípravy

  1. Mléko do těsta zahřejte, aby bylo vlažné. Do mísy prosejte mouku. Uprostřed vytvořte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte 1 lžičkou cukru, zalijte vlažným mlékem a zlehka promíchejte s trochou mouky. Nechte 10 až 15 minut vzejít kvásek.
  2. Mezitím připravte náplň. Mléko zahřejte k varu. Vmíchejte do něj ořechy a nechte 5 minut stát. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do ořechové směsi vmíchejte piškoty, med, cukr a rum. Promíchejte dohladka, a nakonec zlehka zapracujte sníh.
  3. K vzešlému kvásku nastrouhejte máslo, přidejte žloutky, špetku soli a zbylý cukr. Vypracujte hladké, nelepivé těsto, buď ručně vařečkou nebo v robotu s nástavcem hnětací hák.
  4. Tři plechy vyložte pečicím papírem. Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Těsto rozdělte na čtvrtiny a postupně každou vyválejte na plát silný 3 mm. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 2,5 až 3 cm. Na každé dejte 1 menší lžičkou ořechové náplně, nebo ji dejte do cukrářského sáčku a vytvořte na těsto pusinku. Koláčky skládejte vedle sebe v rozestupech na připravený plech (uvedené množství vyjde zhruba na 100 koláčků).
  5. Troubu předehřejte na 175 °C a koláčky pečte zhruba 15 minut dozlatova. Mezitím připravte máslový krém. Máslo vyšlehejte s cukrem a rumem dohladka.
  6. Upečené koláčky vytáhněte a nechte zchladnout. Pak je potřete máslovým krémem a obalte v cukru.

Vyzkoušejte také svatební koláčky čtvercově vázané  podle videoreceptu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrařinka: Pečeme s láskou

Andrea Burešová Lišková Cukrařinka: Pečeme s láskou

Blogerka Cukrařinka začala péct dorty a tvořit pro ně postavičky z marcipánu pro své syny. Z koníčku se postupně stala vášeň a z vášně profese. Své osvědčené recepty na dorty a dezerty si naštěstí nenechala pro sebe, ale velmi srozumitelně je popsala v kuchařce. A tak se můžete nechat inspirovat, potěšit se pohledem na krásné dobroty a vybrat si ty, které upečete při nejbližší vhodné příležitosti. Jejich ohromnou výhodou je rychlost a snadnost přípravy, takže postupně nejspíš vyzkoušíte všechny.

Vydalo nakladatelství XYZ.


Přečtěte si také

Recepty