Tyhle koláčky by mohla péct Chytrá horákyně. Jsou z droždí, ale nekynou. Jsou plněné, potírané i obalované, vždy se povedou a na kynuté těsto jsou rychle hotové. A hlavně jsou nebesky dobré!
Postup přípravy
-
Mléko do těsta zahřejte, aby bylo vlažné. Do mísy prosejte mouku. Uprostřed vytvořte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte 1 lžičkou cukru, zalijte vlažným mlékem a zlehka promíchejte s trochou mouky. Nechte 10 až 15 minut vzejít kvásek.
-
Mezitím připravte náplň. Mléko zahřejte k varu. Vmíchejte do něj ořechy a nechte 5 minut stát. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do ořechové směsi vmíchejte piškoty, med, cukr a rum. Promíchejte dohladka, a nakonec zlehka zapracujte sníh.
-
K vzešlému kvásku nastrouhejte máslo, přidejte žloutky, špetku soli a zbylý cukr. Vypracujte hladké, nelepivé těsto, buď ručně vařečkou nebo v robotu s nástavcem hnětací hák.
-
Tři plechy vyložte pečicím papírem. Pracovní plochu lehce poprašte moukou. Těsto rozdělte na čtvrtiny a postupně každou vyválejte na plát silný 3 mm. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 2,5 až 3 cm. Na každé dejte 1 menší lžičkou ořechové náplně, nebo ji dejte do cukrářského sáčku a vytvořte na těsto pusinku. Koláčky skládejte vedle sebe v rozestupech na připravený plech (uvedené množství vyjde zhruba na 100 koláčků).
-
Troubu předehřejte na 175 °C a koláčky pečte zhruba 15 minut dozlatova. Mezitím připravte máslový krém. Máslo vyšlehejte s cukrem a rumem dohladka.
-
Upečené koláčky vytáhněte a nechte zchladnout. Pak je potřete máslovým krémem a obalte v cukru.
Nekynuté koláčky s ořechovou náplní podle Cukrařinky
Zdroj: Cukrařinka: Pečeme s láskou
Nekynuté koláčky s ořechovou náplní podle Cukrařinky
Zdroj:
Cukrařinka: Pečeme s láskou
Vyzkoušejte také svatební koláčky čtvercově vázané podle videoreceptu