Nakkikastike – finská párková omáčka s bramborovou kaší

Moje hodnocení
2x

Pokud hledáte tip na nějaké podivné jídlo, které byste mohli vyzkoušet, vězte, že tato finská omáčka z párků neboli nakkikastike je splněným snem (nebo noční můrou) finského dítěte. Můžete to posoudit sami a zkusit ji uvařit k večeři! Dá se předpokládat, že v českých domácnostech by mohla mít úspěch :).

4 porce
20 minut
finská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci na středním až vyšším plameni rozpusťte máslo a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude průsvitná a zkaramelizovaná.
  2. Přidejte na silnější kolečka nakrájené párky a restujte je, dokud nezískají barvu.
  3. Přidejte rajčatový protlak a bobkový list a promíchejte.
  4. Snižte teplotu na střední, přidejte mouku a smažte, dokud se všechny ingredience nepromíchají a nezískají sytě zlatavou barvu.
  5. Přilijte vodu, vše rozmíchejte dohladka metličkou a vařte asi 10 minut, až omáčka zhoustne a mouka se provaří.
  6. Poté přidejte smetanu a ještě nechte krátce povařit. Dochuťte černým pepřem a solí. Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchačkami.
PRIMA TIP: Pokud se vám při přípravě jíšky nepodařilo dosáhnout pěkně sytě zlatavé barvy, můžete vždy na závěr přidat pár kapek sójové omáčky, jinak bude omáčka dost bledá s nádechem do červena. I tak ale bude chutnat úžasně!

Vyzkoušejte také frankfurtskou polévku s párkem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Frankfurtská polévka s párkem a bramborami

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty