Suroviny
- párek 500 g
- cibule 1 ks
- máslo 100 g
- rajčatový protlak 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- voda 200 ml
- smetana ke šlehání 200 ml
- hořčice 1 lžička
- bobkový list 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- V hrnci na středním až vyšším plameni rozpusťte máslo a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nebude průsvitná a zkaramelizovaná.
- Přidejte na silnější kolečka nakrájené párky a restujte je, dokud nezískají barvu.
- Přidejte rajčatový protlak a bobkový list a promíchejte.
- Snižte teplotu na střední, přidejte mouku a smažte, dokud se všechny ingredience nepromíchají a nezískají sytě zlatavou barvu.
- Přilijte vodu, vše rozmíchejte dohladka metličkou a vařte asi 10 minut, až omáčka zhoustne a mouka se provaří.
- Poté přidejte smetanu a ještě nechte krátce povařit. Dochuťte černým pepřem a solí. Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchačkami.
PRIMA TIP: Pokud se vám při přípravě jíšky nepodařilo dosáhnout pěkně sytě zlatavé barvy, můžete vždy na závěr přidat pár kapek sójové omáčky, jinak bude omáčka dost bledá s nádechem do červena. I tak ale bude chutnat úžasně!
Vyzkoušejte také frankfurtskou polévku s párkem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Frankfurtská polévka s párkem a bramborami