Corn dog – smažené párky v kukuřičném těstíčku se sýrem
Zdroj: iStock
Corn dog – smažené párky v kukuřičném těstíčku se sýrem
Zdroj:
iStock
Corn dog je oblíbená americká chuťovka. Malé párečky obalené v těstíčku z kukuřičné strouhanky se smaží dozlatova a dokřupava. Takže zcela na rovinu, není to zdravé a rozhodně ani dietní, ale je to moc dobré a při výjimečné příležitosti si tuhle „prasárničku“ zkrátka dopřejte a nemyslete na výčitky.
4 porce
30 minut
americká
Postup přípravy
-
Každý páreček obalte plátkem toustového sýra a napíchněte podélně na špejli. Vložte na 30 minut až 1 hodinu do mrazáku.
-
Ve velké míse smíchejte strouhanku, mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Vejce rozšlehejte s mlékem, přilijte k suché směsi a umíchejte hladké těstíčko.
-
Vychlazené párečky namáčejte do těstíčka, aby se celé obalily, a hned je dozlatova z obou stran smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce a ihned podávejte.
Corn dog – smažené párky v kukuřičném těstíčku se sýrem 2
Zdroj: iStock
Corn dog – smažené párky v kukuřičném těstíčku se sýrem 2
Zdroj:
iStock