Corn dog – smažené párky v kukuřičném těstíčku se sýrem

Moje hodnocení
5x

Corn dog je oblíbená americká chuťovka. Malé párečky obalené v těstíčku z kukuřičné strouhanky se smaží dozlatova a dokřupava. Takže zcela na rovinu, není to zdravé a rozhodně ani dietní, ale je to moc dobré a při výjimečné příležitosti si tuhle „prasárničku“ zkrátka dopřejte a nemyslete na výčitky.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

  • minipárečky (nebo 6 běžných rozkrojených napůl) 12 ks
  • toustový sýr 12 plátků
  • kukuřičná strouhanka 50 g
  • hladká mouka 70 g
  • cukr krupice 1 lžíce
  • kypřicí prášek 2 lžičky
  • vejce (sůl) 1 špetka
  • vejce (velké vejce) 1 ks
  • mléko 200 ml + na ředění
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  1. Každý páreček obalte plátkem toustového sýra a napíchněte podélně na špejli. Vložte na 30 minut až 1 hodinu do mrazáku.
  2. Ve velké míse smíchejte strouhanku, mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl. Vejce rozšlehejte s mlékem, přilijte k suché směsi a umíchejte hladké těstíčko.
  3. Vychlazené párečky namáčejte do těstíčka, aby se celé obalily, a hned je dozlatova z obou stran smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Přebytečný olej nechte okapat na papírové utěrce a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty