Suroviny
- olej 2 lžíce
- červená cibule (velká) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- žampiony (malé) 2 hrsti
- pivo 1 sklenice
- oregano (nebo 1 lžíce sušeného) 2 snítky
- bobkový list 1 ks
- bílé fazole 3 plechovky
- loupaná rajčata 1 plechovka
- párek 8 nožiček
- toustový chléb 4 plátky
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na teplotu 200 °C. V kastrolu se silným dnem rozpalte olej. Do něj nasypte na plátky nakrájenou cibuli a restujte 5 minut. Přidejte plátky česneku a po chvíli očištěné, na půlky pokrájené žampiony. Smažte vše alespoň 5 minut.
- Zalijte pivem, přidejte oregano s bobkovým listem a 10 minut povařte. K žampionům vmíchejte fazole s rajčaty a směs přelijte do pekáče, předem vytřeného olejem. Navrch naskládejte párky a vše posypte rozdrobeným toastovým chlebem.
- Pečte 20 minut, dokud chleba i párky nezezlátnou. Podávejte horké.
- Prima tip: Párečky zvolte podle vaší libosti a před pečením je nařežte. S fazolemi si skvěle rozumí i pikantní klobása.