Capuccino semifreddo – luxusní mražený dezert s chutí kávy
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Capuccino semifreddo – luxusní mražený dezert s chutí kávy
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Pro milovníky Itálie, pro milovníky kávy, pro milovníky nevšedních zmrzlin… i pro milovníky dokonalé jednoduchosti.
Postup přípravy
-
Chlebíčkovou formu o objemu 1 litr vytřete trochou oleje a vyložte fólií tak, aby přečnívala.
-
Do jedné mísy dejte kávu, likér, žloutky a cukr. Do jiné, zcela čisté a nemastné, dejte bílky. Nejprve vyšlehejte bílky dotuha, pak stejnými metlami ušlehejte smetanu dotuha a nakonec ušlehejte žloutkový krém.
-
Smetanu spojte se žloutkovým krémem a pak k ní zlehka zatřete sníh. Stejně zlehka vmíchejte kousky čokolády a nakrájené bonbony nebo kousky sušenek.
-
Směs přesuňte do formy, přetáhněte fólií a dejte zmrazit. Zmrzlé semifreddo vyklopte z formy a zabalte ještě do alobalu, pak dejte znovu na mrazák. Podávejte lehce povolené, ozdobené hoblinkami čokolády a poprášené kakaem.
PRIMA TIP: Semifreddo, tedy po italsku napůl zmrzlé, má oproti domácí zmrzlině výhodu v tom, že směs nemusíte promíchávat a ani na ni nepotřebujete zmrzlinovač. Krémovou strukturu mu dodávají vejce, jelikož ale nejsou tepelně upravená, ujistěte se o jejich nezávadnosti. Kousky čokolády a/nebo sušenek v hmotě nejsou povinné, ale semifreddu dodávají strukturu a košatost chuti.
Capuccino semifreddo luxusní mražený dezert s chutí kávy
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Capuccino semifreddo luxusní mražený dezert s chutí kávy
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vyzkoušejte originální semifreddo s Italem v kuchyni podle videoreceptu