V Prostřeno! uvaří Václav Vydra a Jana Boušková. Sekundovat jim budou staří známí

Koupání koní – Prostřeno! S29 (116)

Velké překvapení u stolu. Moderátorská dvojice pořadu Prostřeno! a dlouholetí životní partneři Václav Vydra a Jana Boušková před kamerami předvedou, jak jim to jde v kuchyni. Jak budou zpětně sami sebe hodnotit a hlavně, jak u nich bude ostatním soutěžícím chutnat?

Všichni, kdo se v týdnu od 16. září v Prostřeno! objeví, už jím jednou prošli. Mají zkušenost s kamerami. Ale přítomnost slavné dvojice jim může pořádně zamotat ruce i zkomplikovat taktiku. Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava bio pochoutky a její zakomponování do menu tak, aby jej nikdo nepoznal? Kdo si do poslední chvíle bude myslet, že úkolem týdne je zcela jiná dobrota a kdo na něj nakonec zapomene? Kdo ale nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách.

Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku v 17:55 a hlasujte na webu i v aplikaci Prima Zone.

Jako první se do kuchyně postaví moderátorská dvojice Václav a Jana. Ti už se před lety v pořadu Prostřeno!, v jeho VIP cyklu, objevili. Jak Vašek podotýká, jejich původní parta se poněkud rozpadla, jen on s Janou a Prostřeno! stále drží. Vzhledem k tomu, že během jejich předchozího účinkování vařila Jana, role si tentokrát vyměnili a vařit bude Václav. Jak mu to v kuchyni půjde a zaujme jeho menu ovoněné Španělskem? Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) tapas,
2) insalata mista,
3) bifteky na grilu a dva dipy,
4) jahody se šlehačkou.

Úterní večer bude patřit Romanovi. Pracoval třicet let na letišti a jedenáct let jako provozní ve striptýzovém baru. Následně se rozhodl, že za sebou nechá nějaký odkaz. Splnil si to, co si ani nepředstavoval. Nyní je výtvarníkem. Má manželku Kateřinu, která nesouhlasí s tím, že do soutěže jde. Dále má dceru Adélu, syna Martina a je pyšným dědečkem vnoučka Mikuláše. Nabídku přijal, protože má rád výzvy. Jak jeho menu zaujme hosty? To se dozvíte z reakcí hostů už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) KOKO,
2) Ji-čínská polévka,
3) Pečený Polák,
4) zmrzlinka.

Středeční hostitelka Tereza miluje jídlo. Věnuje se gastroturistice. S rodinou výlety plánují podle toho, kde se dobře nají. Účast v tomto speciálu přijala, i když je to podruhé, ale manžel ji přesvědčil, ať do toho jde. Nepočítá s tím, že by vyhrála podruhé, výhru tedy neřeší. Menu si vybrala proto, že hlavní jídlo miluje celá její rodina, a k tomu poskládala ostatní recepty tak, aby se k sobě hodily.Podaří se jí vyhrát, zaujmout? Podávat se bude:
1) avokádo – sezam – granátové jablko,
2) cibule – víno – tymián,
3) gruyére – macaroni – muškátový oříšek,
4) karamel – jablko – tvaroh.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, podnikatel Miroslav. Pracoval jako operátor call centra, barman nebo ve společnosti Cofidis – vymáhání pohledávek. Nyní provozuje bistro El Chupacabra’s Tacos. Je svobodný, bezdětný a zatím hledá partnerku. Do pořadu ho poprvé přihlásil jeho kamarád. Nyní nabídku do speciálu přijal. Účinkoval v pořadu Dj divák – Óčko. Toto menu si vybral, protože je mexické, autentické, lehké a hodí se do letního dne. Podávat se bude:
1) Bambino Caliente,
2) peruánské ceviche seňora Wonga,
3) consommé,
4) tacos Birria de res noc queso kopia,
5) panna cotta s ovocem.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Jaroslava. Pracovala jako dělnice, pomocná účetní, prodavačka a recepční. Nyní je jejím povoláním prodavačka v lahůdkách. Má dceru a vnoučata. Do pořadu se přihlásila sama, protože by chtěla poznat nové lidi, nové jídlo a ráda vyzkouší, zda její vaření chutná i dalším lidem. Bude nakonec ona tím, kdo se bude těšit z výhry? Podávat se bude:
1) bída,
2) kachní vývar,
3) hlohovecký salát a spousta řízků,
4) moravské koláče.

Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy, kdo vyhraje 10 tisíc korun! Všechny bonusy, recepty nebo hlášky najdete v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno!

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly z Moravskoslezského kraje

Kdo má nejlepší menu?

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty